Mini PC: vásárlás után könnyű a komponens-telepítés és mire használható?
Ha veszek egy Mini PC-t, akkor garanciavesztés nélkül belepakolhatom a komponenseket (memória, háttértár, stb)? Nem tudom: milyen módon, hogyan van összerakva...
Notebook memória szokott kelleni az ilyenekbe?
Például találtam egyet, számomra megdöbbentő, hogy a (nem tudom mennyire hiteles) leírásban maximum 1 TB méretig kezeli a háttértárat, ez miért lehet egy korszerű gépnél?
Windows 11 elfut rajta?
Természetesen, hiszen az alkatrészek nélkül nem is működik 😃
Ez gyakorlatilag egy ház-táp-alaplap processzorral+hűtő. Minden mást venned kell bele ugyanúgy, tehát ssd, ram.
Ja, és kimaradt... ennyiért kapsz komplett laptopot is jobb procival, rammal, billentyűzettel, kijelzővel, stb....
Szóval ez egy nagyon szar vétel.
"Ha veszek egy Mini PC-t, akkor garanciavesztés nélkül belepakolhatom a komponenseket (memória, háttértár, stb)?"
Igen.
"Például találtam egyet, számomra megdöbbentő, hogy a (nem tudom mennyire hiteles) leírásban maximum 1 TB méretig kezeli a háttértárat, ez miért lehet egy korszerű gépnél?"
A hivatalos oldal szerint erre van tervezve:
"Dual-storage design with up to a 2.5-inch HDD up to 1 TB and an M.2 SSD up to 512 GB"
de ha találsz, rakhatsz bele nagyobbat is.
"Windows 11 elfut rajta?"
Elfuthat:
"Operating System:
Windows 10 Home
Windows 10 Pro
Windows 10 Pro Education
Windows 11 Pro
Windows 11 Home"
sőt bizonyos esetekben Windows 10-ről való ingyenes frissítés is lehetséges:
"Free Upgrade to Windows 11¹ (when available, see below); Barebone and Non-OS SKUs are excluded"
[link] techspec/
"Notebook memória szokott kelleni az ilyenekbe?"
A kézikönyv szerint:
"Your Mini PC comes with two SO-DIMM memory slots that allow you to install two DDR4 SO-DIMMs."
igen, laptop-memória megy bele.
"és mire használható?"
Irodai, multimédiás (böngészős, filmnézős) gépnek.
Olyan esetben jó, ahol kevés a hely.
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Reménykedem benne, hogy még idenéztek.
A hivatalos manual meg a webshop-os leírásokat olvasva az vetődött fel bennem, hogy a Wi-Fi modult meg a Bluetooth modult például "külön árulják", amelyeket meg kell rendelnem ha ilyen gépet szeretnék, vagy tartalmazza?
A hivatalos manual (asus Mini PC PB62 esetén olvastam) instrukciókat ad a Wi-Fi modul beszerelésére például és mintha arra utalna hogy ez külön rendelhető...
Ilyen mini gépeknél hogy szokott ez lenni?
#5: Ez kiépítettségtől függ.
Vagy együtt szállítják vele, vagy külön bele kell építeni - jelen esetben alkalmasint egy 2230-as méretszabványú, M.2-es csatlakozójú wifi/BT kártya rakható bele, de felszerelhető USB-s csatlakozójú wifi/BT adapterrel is.
Én örülnék, ha alapból a Wi-Fi kártyával érkezne és nem megrendelés után derülne ki, hogy mégsem, hanem külön kellett volna rendelni.
Rafinált módon a hivatalos manual-ban se írják le a tartozékokat.
"review" tesztek alapján - bár ezek külföldiek - elvileg tartalmazza azt hiszem, a regionális eltérésekre is felhívják a figyelmet úgyhogy bizonytalan vagyok.
Ha nincs a forgalmazónál a leírásban, akkor vedd úgy, hogy nincs benne, legfeljebb ha külön rendelsz, és mégis volt benne, amit amúgy nem hiszek, elállsz attól. Sajnos a forgalmazók sokszor csak annyit írnak, hogy Wifi+BT, azt nem mindig, hogy az opciók közül melyik, de talán ki tudják deríteni.
#4 "sőt bizonyos esetekben Windows 10-ről való ingyenes frissítés is lehetséges" ha komplett konfig volt benne Windows-zal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!