Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptopot érdemes...

Milyen laptopot érdemes vennem ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Nagyon gondolkozom egy laptopon, de mivel nem annyira sok időt töltenék rajta, így dilemmázok és nem tudom, milyen jellegűeket nézegessek.

Ram: Gondolom a 8 giga már minimum.

Processzor: Na, erről fogalmam sincs. Gondolom i3 és ryzenek jöhetnek szóba?

Videókártya: Nem tudom, hogy mire figyeljek.

Amikre használnám: Fájlok rendezése, zenehallgatás, filmnézés (full hd), internetezés (ilyenkor jellemző rám, hogy simán megnyitok 20-50 lapot is és jó lenne, ha zökkenőmentesen vinné). Örülnék, ha az akksi bírna 1-2 órát. Szóval NEM egy gamer laptopot keresek.

Mit ajánlanátok? És mennyire kockázatos használtan rendelni netes oldalakról? Melyik márkák megbízhatóak és melyik szériák?

2022. szept. 24. 01:26
 1/4 anonim ***** válasza:
83%

Ebben az esetben mindenképp a 16GB RAM lenne az ajánlott. A böngészők nagyon zabálják a ramot.

Prociból: amd 5500U, vagy intel 1215U/1235U (esetleg AMD 5300U, intel 1125G4, 1135G7)

Ha a keret engedi, akkor én az OLED kijelző miatt az asus ilyen gépeit szoktam ajánlani. A nagy fényerő, tökéletes feketék nagyon meghálálják, főleg filmezésnél:

Mindenképp 16GB RAM-osat vegyél, mert nem bővíthetőek!!!

[link]

Ha nagyon olcsósítani kell, akkor pedig 5300U és 1125G4 procisok között találod meg a nekedvalót (130-140 ezer)

Itt figyelj rá, hogy IPS paneles legyen a kijelző, az egy előny tud lenni a TN-nel szemben (ugye a TN paneles kijelzők azok, amik nagyon torzulnak, akár még ha szemből nézed, akkor is tud fura színeket produkálni, folyton hajtogagni kell stb... IPS panel betekintási szöge viszont tökéletes. IPS panel fel szokott lenni írva a specifikációknál. ha nincs, akkor TN)

2022. szept. 24. 06:50
 2/4 anonim ***** válasza:

Használtat amúgy szerintem most nem éri meg.

Amúgy

dell vostro és latitude

hp probook és elitebook

Lenovo thinkpad

Amiket megéri használtan venni.

Nem igazán vannak árban és konfigurációban olyanok, amik megérnék egy új (igaz gagyi minőségű, de garis, és jóval modernebb) amd 5300U procis géppel szemben.

Magyar billentyűzetre figyelj! Billvilágítás előny.

2022. szept. 24. 06:54
 3/4 anonim ***** válasza:
30%
Keret nélkül nehéz lesz bármit is ajánlani
2022. szept. 24. 07:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Memóriát a legkevesebb később bővíteni, szóval ha 8GB-al találsz egy jobb vételt csak azért mert nincs benne 16 nem feltétlen kell otthagyni.
2022. szept. 24. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!