Ha nagyobb tápegységet rakok a gépbe, mint amekkorát ki tudnának használni, azzal több lesz az áramfogyasztásom is?
*ki tudnának használni az ALKATRÉSZEK.
Bocs, kicsit hiányosan írtam.
Köszönöm, ez így logikusan hangzik!
Nézzétek el nekem, ha idétlenül hangzik a kérdésem. Azt vetettem fel fejben, hogy esetleg a nagyobb teljesítményű tápegységnek van valamilyen készenléti fogyasztása, ami nagyobb lehet, mint a kisebbeké.
Magyarán lehet kis gépben is 1000 wattos táp, csak minek? Mert soha nem fogja kihasználni.
Jól gondolom ezt?
Így van. Illetve a watt még mindig ndm mond semmit a tápegység minőségéről.
Pl itt van egy lista, ami alapján lrhet tájékozódni melyik típus milyen minőségszintet képvisel:
Nagyon köszönöm!
Pont ez Fractal Design Ion+ Platinum 660 W-os tápom van. Megnyugodtam, hogy A tier.
Azt fontos megemlíteni, hogy a tápoknál a watt azt jelenti, mennyit közvetít a pc felé MAX, nem pedig a fogyasztást.
Ha 400W a géped igénye, akkor 80% hatásfokkal 500W amit eszik, de ha 70%-os csak, akkor 533W lesz. Az is fontos lehet, hogy a táp hatásfoka csökken.
Mennyi is ez a 30W? Ha jól számolok, mert ez most engem is érdekel:
Egy 24 órában működő 400W-os tápos gép (pl:szerver) esetén 30W*24h*30nap=21kWh/hó
Piaci áron nézve kb 1 év alatt lakossági ár 70,1 Ft/kWh * 21kWh/hó= 1472,1 Ft/hó -> 17665,2 Ft/év amivel több a fenti feltételek mellett.
Nyilván, ha egy gép 8 órát megy csak, 1/3-a lesz éves szinten az eltérés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!