Van értelme az OC-s változatnak?
Hozzáértők tanácsát szeretném a következőben kérni. Kinéztem egy videókártyát. És van belőle "sima" és OC változat is. A kérdésem ami fent is olvasható, hogy van-e értelme az OC-s változatot megvenni. Mivel tud/tudhat az többet?
A kártya egyébként Asus Rog-Strix-RTX3070Ti 8GB
Gyártó honlapján is csak ennyi a különbség:
RTX3070TI-8G:
OC mode: 1800 MHz (Boost Clock) Gaming mode: 1770 MHz (Boost Clock)
RTX3070TI-O8G:
OC mode: 1875 MHz (Boost Clock) Gaming mode: 1845 MHz (Boost Clock)
Az a 75 MHz mennyit jelent játék esetében.
Árban is az OC-s változat 4-26 ezerrel többe kerül, attól függően melyik kereskedőnél nézem.
Jelenlegi videókártyám Gaming mode-ban 1650 MHz-es szóval így is - úgy is javulás lenne, de azért jó lenne tudni.
Köszi
#2 Azért nem olyan könnyen romlik el egy kártya egy kis OC-től. ÉN pár éve télen 2100 MHZ-re fel tudtam vinni a GTX 1080-am ami elég messze van a gyári 1800-1900 körüli értéktől. Most is ahogy írok még mindig ez a GPU dolgozik a gépben.
Szerintem nincs értelme az OC-változatnak mert MSI AFterburnerben nem kell túl nagy hozzáértés hogy te manuálisan nagyobb OC-t csinálj mint a gyári OC-s változat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!