Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen NAS-t lenne érdemes...

Milyen NAS-t lenne érdemes vennem?

Figyelt kérdés

Otthonra a smart samsung 4k tvm mellé szeretnék egy NAS-t nagyon nagyon régen (kb 10 éve) volt egy 1bay os Synology nas om amit szerettem mert jól ment az a része hogy médialejátszóként használjam a TVn viszont torrentezni nem tudtam rajta és akkoriban annyira emlékszem hogy valahogy nagyon kokány munkával lehetett csak megoldani rajta a direkt torrentezést.

Amira nekem kell:

1)Tv mint hálózati meghajtó lássa és média szerverként tudjam használni

2) Torrentezni tudjak rajta azaz ha épp munkában ülök és estére le szeretném tölteni rá azt amit kinéztem akkor azt bárhol akár egy mobilon keresztül is meg tudjam tenni

3) Jó, használható mobil applikációja legyen.

A keret amit rá tudnék szánni erre az kb 100-120eft lemezek nélkül mert azokat külön megveszem majd , 1 vagy 2bay os. Ha van valakinek jó tapasztalata azt szivesen fogadnám.

2022. szept. 13. 21:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Hasonlót szeretnék én is, remélem érkezik majd ajánlás.
2022. szept. 13. 21:39
 2/8 A kérdező kommentje:

1/

Közben kicsit bogarasztam és ezt itt Angliában ahol élek egyből be lehet rendelni de Magyarországra is szállítják biztosan felárért ha nem lenne ilyen otthon. Ez tudja a torrentet és mindent is. És a feedbackek is eléggé jók róla ahogy olvasom.

Egy opciónak nem rossz szerintem így elsőre.

Asustor Nimbustor 2 Gaming Inspired Network Attached Storage AS5202T, Intel J4005 2.0GHz Dual-Core, Two 2.5GbE Port, 2GB RAM DDR4, 4GB eMMC Flash Memory, Personal Private Cloud (2 Bay Diskless NAS) [link]

2022. szept. 13. 22:02
 3/8 Morzsi007 ***** válasza:

Ez egy olcsóbb megoldás.

Nekem egy Asus routerem van (RT-AC-55U), amire egy külső HDD van csatlakoztatva évek óta, van egy 2.0 meg 3.0 USB aljzat. Mobilról is elérhető, működik a torrent, pont úgy szoktam használni, ahogy írtad, munkahelyemen letöltöm a torrent fájlt a telefonra és hozzáadom a klíens programhoz, ami gyárilag benne van a routerben, elindítom a letöltést. Okos TV-k, pc is látja a tartalmakat. Egyik USB szabad a routeren, arra memóriakártyát szoktam dugni, ha fotózok és így minden eszköz látja egyből.

2022. szept. 14. 13:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Én még mindig egy megfelelő Synology NAS-t javaslok. Rengeteg típusuk van. A Download station kiváló torrent kliens. Ha nem tetszik dockert imagént tetszőleges másikat is feltehetsz. Otthonra viszonylag olcsón adják a J végű DS-eket. Ha az adatok biztonsága is szempont, akkor a két HDD-s megoldásokat érdemes használni.

Nagyon sokféle NAS van. A legolcsóbbak (márkától függetlenül) levélnehezéknek a legalkalmasabbak. A kicsit drágábbak azonban márkától függetlenül nagyon jók.

2022. szept. 16. 10:50
 5/8 anonim ***** válasza:
#4-es mit jelent a kicsit drágább? Csak hogy lássam, honnan indul szerinted, amire érdemes szűrni?
2022. szept. 16. 12:25
 6/8 anonim ***** válasza:
Kedves 5-ös. Ha leírod az igényeidet, szívesen segítek, de "vakra" 30 000 és 2 000 000 Ft között találsz valami jót.
2022. szept. 16. 12:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem egy 12 lemezes Synology nas 12db 6TB-os lemezzel minden igényedet ki tudná elégíteni. 🙄
2022. szept. 16. 17:28
 8/8 anonim ***** válasza:
NASA féle NAS most akciós! Mindössze 299.990 Ft áfával. Szerintem ne szalaszd el.
2022. szept. 16. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!