Miért csak újrainditás után látja a Windows 10 a fejhallgatót?
Mikor bekapcsolom a laptopomat ami egy Acer Swift SF314-43 és csatlakoztatom a HyperX Cloud Stinger Core fejhallgatómat akkor feldobja az alábbit a Windows: [link]
Majd amikor kiválasztom hogy fejhallgatót csatlakoztattam nem történik semmi, és nem is látja a laptop csak újrainítás után: [link]
Egyszerűen nem értem mi a probléma, mert szoftveresen azért eléggé értek a Windowshoz és átnéztem minden egyes megoldást, de nem jöttem rá. A végén szégyenemben már csak sima hibaelhárítást futattam a hangon hátha csinál valamit, de sajnos nem.
Csatlakozom, feljön az ablak amit linkeltem, kiválasztom hogy fejhallgatót csatlakoztattam és nem történik semmi, majd ha újraindítom a laptopot úgy, hogy nem húzom ki a jack csatlakozót belőle akkor a következő rendszerindításnál már csatlakoztatja a fejhallgatót, de a mikrofon még akkor sem érzékeli.
Most láttom hogy megint itt volt a vélemény troll, aki 10-15 accról pontozza a válaszokat, hogy úgy tűnjön neki van igaza.
Így nincs min csodálkozni, ha nem válaszolnak többet a felhasználók a kérdés alá.
Egyébként meg nem sok laptop tudja kezelni 3,5mm-es jack-en a mikrofont és a hangszórót is egyszerre. Mivel csak sima sztereó kimenet szokott lenni az aljzaton.
A felső-közép kategóriás fejhallgatókhoz szoktak adni gyári USB átalakítót is, mivel tisztában vannak azzal, hogy a laptopoknál nem minden esetben fog működni a mikrofon.
USB átalakítóval egyébként 100% hogy megszűnne a problémád.
A károgó szerencsétlennek meg üzenném, hogy ez nem jack utálat, hanem egy javaslat volt.
Amúgy sincs jelentősége egy 20 ezres fülesnél, hogy milyen csatlakozáson keresztül kapja a jelet. Ahol számít a jack az más árkategória. Pl. az én 110 ezres Sennheiser fülesemnél már érezhető a különbség. Megjegyzem kaptam hozzá USB átalakítót is, onnan tudom.
Barátnőm 40 ezres Corsair fülesénél pl. semmi különbség nincs USB és jack között. (neki is járt az USB átalakító).
15/15
Köszönöm a válaszod, jó látni hogy vannak értelmes emberek még ezen a lepra oldalon. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!