Miért szaggat Full-hd esetén a youtube?
Hali!
A probléma a következő: Youtube full hd felbontáson, főleg a 60fps videóknál fagyadozik , szaggat ha nem is durván, de nyilván nem jó nézni, plusz a ventilátor is teker maxon a laptopban.
Ez a jelenség akkor is előjön ha FB-on valakinek a feltöltött képeit nézném át mondjuk végig, ilyenkor 1 perc görgetés után max. pár száz fotó után nem tölt be többet, csak homokórázik. Belassul az egész oldal, böngésző. Így a régebbieket nem tudom visszanézni sem.
Az érdekesség az, hogy a feladatkezelőben megnéztem a grafikonokat használat közben, a memóriafogyasztás nem nagyon nő, alapvetően is 80-90% közt van (igen bővíteni akarom 4-ről 8 gb-ra), a processzor az ugrál 50-80% között, az integrált GPU kihasználtság pedig 0,5 GB / 2GB-ra megy maximum.
A gépben SSD van, az pár %-os használtság fölé sosem megy.
A gép egy Asus fullhd X540L Intel i3 5005U 2.0ghz, 4GB DDR3 1600mhz, 256GB SSD és integrált VGA.
Melyik nem bírja a dolgot, annak ellenére, hogy a grafikonon nem mutatkozik meg? A processzor lenne a bűnös?
Az a RAM nagyon kevés, az IGP pedig nem támogatja a youtube által használt kodekek hardveres dekódolását ( VP9 és AV1).
Első körben a RAM a bűnös mert 4GB nagyon kevés főleg úgy hogy 2 GB ki van osztva az IGPnek.
Nálam sem bírta az Asus EeePC a HD videót, csak az alacsonyabb felbontású SD-t..
Azt hittem 10év alatt fejlődött a tecnológia, de eszerint nem. :(
#4: Fejlődött (fentebb írták). Határozottan szebb képet ad a Youtube VP9 -el, mint h264 -el, cserébe nagyobb a hardverigénye. Arról már nem a fejlesztő tehet, hogy sokan 10+ éves abakuszokkal akarnak netezni.
Amúgy érdekes, megfigyeltem hogy sokan 2 évente alatt cserélik a mobiljukat. Azt teljesen természetesen veszik, mert nem mindegy mit húz elő a sebéből. Flexelni kell ugye. Ezzel szemben ugyan ezeknek az embereknek egy 10 éves PC -től már irracionális elvárásaik vannak.
" i5 4570"
Ez egy erőmű az i3-5005U-hoz képest.
i5 4570 10-30°%-an
i3 4130-al IGP is megy rendesen.
Most akkor vedd ki te is a ramot és próbáld meg úgy, mert nála a ram felét elviszi az IGP.
Az i5-4570 az natív 4 mag és 3,6GHz-es max turbo. Az I5-5005U az 2mag/4szál és 2GHz. Nyers teljesítményben a tied több, mint duplája az övének. Ami nálad 30% az nála élből 60%-ról indul mindez 2GB RAMmal :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!