Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért szaggat a youtube, és...

Miért szaggat a youtube, és minden videolejátszó?

Figyelt kérdés
8 éve újkorában XP SP2-vel szaggatás nélkül vitte a 360p videókat 1gb rammal, 2.3 ghz p4 procival, integrált 64 mb vga-val. Most 2.8 ghz p4 proci van, 2x akkor cache-mérettel, 2 gb ram, és egy nvidia geforce 6600gt 256 mb-os videokártya, bár most SP3 van. Minden driver telepítve, stb, az oldalak erőforrás igényei miatt lehet?
2016. dec. 22. 23:40
 1/7 BM-Striker ***** válasza:

Igen. 8 év alatt Youtube hardverigénye folyamatosan nőtt(de a videók képminősége is arányosan javult).

Manapság eg 2,8 ghz-es P4 és 2gb RAM kevés egy korszerű böngészőnek.

2016. dec. 22. 23:48
 2/7 anonim ***** válasza:

8 éve sokat változott a világ. Azóta megjelentek újabb operációs rendszerek és hardverek, amelyek jobban ki tudják használni a mai modern videolejátszási eszközöket. Sajnos mivel ezeket az új módszereket a régebbi eszközök nem ismerik, így kénytelen lesz a processzor kinyögni magából a videót, de emiatt más műveletekre nem marad ideje. Éppen ezért fog a videó illetve más szoftverek szaggatni.

Szép volt, jó volt a Windows XP és a Windows 7/8, de már eljárt felettük az idő.

2016. dec. 22. 23:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha mindenképp videókat szeretnél nézni a YouTube-ról, akkor a helyedben én azt csinálnám - a gépcserén kívül - hogy letölteném a videót és valami olyan tömörítéssel kódolnám újra, amelyhez hardveres támogatást nyújt a videovezérlő. Tény, hogy így macerásabb, de ez az egyetlen módja, hogy az újfajta módszerrel tömörített videókat a géped normálisan le tudja játszani.
2016. dec. 22. 23:53
 4/7 Hominida ***** válasza:
De ha letöltöd a videót, elindítod, és azt tapasztalod, hogy úgy nem szaggat, akkor mind a gép, mint az XP képessége elég a videó lejátszásához. Ekkor vagy a honlapok túlzott erőforrásigénye, vagy a letöltéssel kapcsolatos valamilyen akadály nehezíti az online videózást.
2016. dec. 23. 00:41
 5/7 BM-Striker ***** válasza:

Egy videó újrakódolása nagyon sok idő, egy ilyen gépen.

Vászont egy 480p vagy 720p felbontású YT-ről leöltött videót még egy P4 is simán lejátszik a egy erőforáskímélő lejátszózóval, mint pl. VLC Player, PotPlayer, Media Player Classic Home Cinema(MPC-HC)

2016. dec. 23. 00:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm , akkor jól sejtettem. Egyébként az 1080p felbuntású HD videókat már nem tudom lejátszani gépről sem, mert kicsit szaggat, a 720p-vel még megbirkózik akadálymentesen. AKkor marad a Netvideohunter, azzal letöltöm, aztán megnézem. Köszönöm mindenkinek a korrekt és hozzá értő választ :)
2016. dec. 23. 01:01
 7/7 anonim ***** válasza:

Én még annyit tennék hozzá, hogy SMplayerben és VLC-ben is meg lehet nyitni youtube linkeket, ugyanúgy lejátssza, mintha letöltötted volna. Az Smplayernek van egy Smtube nevű alkalmazása is, amivel böngészni lehet a youtube videókat. Régebben néztem, és akkor egy szintén p4-es gépen kevésbé terhelte a procit az mplayer, mint a vlc, de azóta ez változhatott (tehát emiatt is ajánlható az smplayer). Az smtube-ot itt találod:

[link]

2016. dec. 23. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!