Hogyan lehet hatékony OC-zni egy videokártyát?
Mit lehet jobban felhúzni és mit érdemes, hogyha jobb teljesítményt akarok elérni? A Core clockot vagy a memory clockot? Milyen programokat érdemes használni msi afterburneren kívül? Amikből esetleg + OC is kihozható. Az jó OC lehet ha nézek egy benchmarkot és a Core Clockot ilyen +30-al állitom feljebb a memory clockot pedig ilyen + 200-250-el. A benchmark közben. Vagy utóbbi talán sok? Ezt egy videoban láttam amúgy, hogy valaki egyből +500 memory clockot állított be.
A célom az lenne, hogy minél több oct hozzak ki. Lehetőleg úgy, hogy ne fagyjon ki és ne írjon ki hiba üzenetet egy játék sem. Már halottam olyanról is, hogy egy GTX kártyából ilyen +20-25% teljesítményt tudtak ki oc-zni. AMD esetén halottam még durvább oc-rol is. Na meg olyat is, hogy elvileg RX 5700-bol valaki 5700 XT-t csinált. Ezeknek mennyi valóság alapja van?
Főleg core clockot, MSI-vel jó ha annyira nem vagy benne, viszonylag egyszerű a felület.
Kérdés kell neked az a hangya pénisznyi plusz, amit ad vagy sem. A legtöbb esetben FPS-ed nem lesz tőle jelentősen több, cserébe hamarabb hal, plusz ha elrontod a garancia nem terjed ki erre, hiszen ez nem rendeltetés szerű használatból fakadó károkért nem felelnek. Ha benchmark teszt pontok miatt csinálod az megint más.
A plusz húzás miatt elég jól fog melegedni, fix klímás szobában próbálkozz csak, légáramlás is fontos, nem mindegy milyen gépházad van és hogy van telepakolva.
Az, hogy mennyit lehet belőle kihozni nem lehet előre megmondani, 10-15% azért már észrevehető tud lenne.
Húzol rajta egy kicsit aztán teszteled, ismét húzod, megint teszteled, így kell játszani vele míg el nem éred azt a szintet ahol már hibázik.
Amúgy ettől gari nem fog ugrani, míg BIOS-t nem módosít addig nem fogják tudni megállapítani szervízben sem hogy az a kártya valaha is volt húzva vagy sem, szóval garit sem viszi.
Core clocket érdemes húzni vagy azt lehet is jobban?
Gondolom memory clocknál az 500+ mhz tulzás azért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!