Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptopot ajánlotok...

Milyen laptopot ajánlotok egyetemre?

Figyelt kérdés
Olyanra lenne szükség aminek jó az üzemideje és persze windows fut rajta. Dedikált videókártya jó ha van de nem fontos. Max. 300ezer lenne a rászánt összeg.

2022. szept. 5. 16:44
 1/6 DK-s ***** válasza:
0%

Veszel használtan egy DualCore-t, oszt jónapot. Bőven elég lesz.

Persze ha például Fortnite-ozni akarsz majd, az már más kérdés.

A dedikált kártyához való viszonyodat pedig nem értem. Ugyanaz a súlycsoportú gép dedikálttal kb kétszer annyiba kerül, mint integrált Intel-el. Nagyon nem mindegy!

"jó ha van"

XD

2022. szept. 5. 17:00
 2/6 A kérdező kommentje:

Egy olyan gépet szeretnék amin nem épphogy elfut egy full hd videó, hanem a következő sok évre elegendő legyen a teljesítmény.

Azért írtam ki ezt a kérdést mert a fent említett árkategóriában szinte ugyanazok a specifikációjú gépek vannak más márkával és nem tudom, hogy melyiket válasszam mert nincs ebben viszonyítási alapom. Sokban van dedikált videókártya de azt úgysem használnám ki. A teljesitmény mellett a legfontosabb az üzemidő lenne.

2022. szept. 5. 18:16
 3/6 DK-s ***** válasza:
0%

Érdekesnek találom hogy a nekem adott válaszod profi hozzáértést tükröz, de mégis kérdezel.

Miért is?

2022. szept. 5. 19:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

intel: 1215U, 1125G4 1135G7

Amd 5300U vagy 5500U, esetleg 6600U (lesz szerintem 300 alatt, denagyon lassan szivárognak be)

Dedikált GPU csak akkor kell, ha akarsz játszani, vagy valamilyen grafikai dolgot végezni. (Intel 12. gen és amd 6000 esetén ez sem feltétlenül,mert ezek már egy szinttel jobbak az elődöknél, de persze közelében sincsenek egy dedikált 3050/3050ti-nak)

Ez esetben tehát egy 3050/3050ti gpu-s laptopot kell nézned. Intel 11-12 gen vagy amd 5000-6000 procival. Viszontezeknél az üzemidő biztosan gyengébb lesz.

Minőségi termékek tekintetében dell vostro szériája hoz egy viszonylag jó árazást, ajánlom.

[link]

(Ram bővítés kell, 16GB minimum.)

Illetve nem valami prémium minőség, de OLED kijelző miatt abszolút megérhetik egyes asus gépek

Pl [link]

16GB RAM-osat kell választani (nem bővíthetőek)

Erősebb proci, nagyobb felbontás [link]

2022. szept. 5. 19:48
 5/6 A kérdező kommentje:

Első válaszoló: azért gondolod ezt mert hozzád képest tényleg profinak tűnök.

Utolsó válaszoló: köszi, sokat segítettél.

2022. szept. 6. 00:56
 6/6 DK-s ***** válasza:

#5-nek:

Szép leütés volt. :)

2022. szept. 7. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!