Alaplapcserénél maradhat a jelenlegi oprendszer?
Új processzor kell, emiatt cserélnem kell az alaplapot és a ramokat is.
Ha az új alaplapra rádugom a sata 3-as ssd-met, amin a jó kis win 10-em van (2 éves-sok frissítéssel), fog működni, vagy újra kell telepíteni, hogy lássa az új alaplapot, ramot, procit?
Azért tök jó mikor valaki nincs tisztában a dolgokkal és azt írja hogy csak hibernálódik, mert azért nagyon nagyon más. Hibernáláskor a memoriában marad minden és konkrétan a memoriákat is feszültség alatt tartja a rendszer.
Gyorsindítás esetében pedig csak szépen kiírja a memoria tartalmát a háttértárra ( Az a pár GB írás nem fogja tönkrevágni az SSD-t se, még évtizedek alatt se ) és ugyanúgy kikapcsolt állapotba kerül a gép.
#11 "Azért tök jó mikor valaki nincs tisztában a dolgokkal"
amugy miert is jobb nem leallitani a gepeket hanem feleslegesen terhelni mert ugyse art neki?
sokan 128 as ssd vel haszbaljak gepet foleg azok akik igy hogy folyton alternativ leallitasokat hasznalnak
azok meg eleg kicsik
evente majdnem 1TB al lehet szamolni plusz felesleges irast, ami nem keves
es kb napi 1-2 leallitassal szamolva
de eppen mivel a gyors hasznalhatosag miatt teszik
ez naponta inkabb 10alkalomnlegalabb
ami 10TB evenete
tenyleg nem keves
mea culpa
"amin a jó kis win 10-em van (2 éves-sok frissítéssel)"
Ha ezalatt azt érted hogy 2 év alatt elállítgattál minden beállítást amit csak tudtál, különféle twekelős videók alapján amit akárki ajánlott..
Akkor talán jobb is ha adatmentés után tisztán újrainstallálod.
Gyorsindításnál nem ment le semmit a háttértárra, keveritek a hibernálással...
Gyorsindításnál a memória modulok áram alatt maradnak és benne marad minden, operációs rendszer mindjárt indul. De ha notebookon hagyod így, kicseszés, mert az aksid másnapra 70-60% marad. (ha persze töltőn van akkor mindig 100%)
Itt van, lementi egy file-ba és azt tölti vissza a memoriába... Nem marad a memoria áram alatt, ez nem sima hibernálás.
"Fast Startup combines elements of a cold shutdown and the hibernate feature. When you shut down your computer with Fast Startup enabled, Windows closes all applications and logs off all users, just as in a normal cold shutdown. At this point, Windows is in a state very similar to when it’s freshly booted up: No users have logged in and started programs, but the Windows kernel is loaded and the system session is running. Windows then alerts device drivers that support it to prepare for hibernation, saves the current system state to the hibernation file, and turns off the computer.
When you start the computer again, Windows does not have to reload the kernel, drivers, and system state individually. Instead, it just refreshes your RAM with the loaded image from the hibernation file and delivers you to the login screen. This technique can shave considerable time off your start up."
Nekem egy kingston 240 gigás ssd-ne van a win10, egy sandisk 1 teráson az egyéb dolgok. Mindegyik sata3-as.
Nem állítgattam a win 10 emen. 2 év alatt az ajánlott frissítések jöttek le automatice. Ami azért nem kevés. Maradok egyelőre a gyorsindításnál, mert az ajánlott a win10 szerint és 2 éve úgy is van mindig kikapcsolva.
Akkor legalább a shiftet nyomd miközben a kikapcsolás menüpontra kattintasz. Hardvercsere előtt.
Vagy újraindítás közben kapcsold ki a tápot.
Ez a Microsoft javaslata is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!