Miért kapcsol ki minden USB egy idő után? (Részletek lenn)
Config:
Asus M4A89GTD PRO/USB3
AMD Phenom II x6 1090T Black Edition
8 GB RAM
GeForce GTX 950
Corsair 700W Táp
Szóval. Egy ideje áll fenn a következő probléma: kb 20-30 perc használat után a gépen minden USB leáll. Áramot továbbra is kapnak, de használhatatlanok. A gépen minden működik tovább. Eleinte csak átmenetileg kapcsoltak ki, aztán visszakapcsoltak, de most már vissza sem kapcsolnak.
Megnéztem minden ezzel kapcsolatos energiagazdálkodásos beállítást, minden az USB-k kikapcsolására vonatkozó beállítást kikapcsoltam, drivereket többször újratelepítettem, már egy teljesen új windows-t is felraktam, kipucoltam a portokat, próbáltam egyel kevesebb USB hosszabbítóval (2 kell, és a végén egy 4-es elosztó van, de az biztos jó, mert végig próbáltam a billentyűzettel az összes USB-t direkt, egyikbe sem működött) és még mindig nem jó. Most egy ideje nem nyúltam hozzá, be sem jelentkeztem a rendszerbe, egyelőre jó. Áramot kapnak az eszközök, csak a Windows nem ismeri fel őket. Windows Update-et is javasoltak, az sem oldotta meg a problémát.
Igen, vonatkozik ez a 2 3.0-ás USB-re is. A kérdés inkább már arra irányul - mert már szinte biztos hogy hardware-es a hiba - hogy tudok-e tenni valamit érte itthon, vagy szervíz...
Plusz infó lehet, hogy a "leállás" után a windows értesítésben ad egy hibaüzenetet, hogy a csatlakoztatott eszközökben hiba van, nem ismerhetőek fel.
Köszi előre is.
Szervízbe ezt a lapot már nem szabad vinni. 12-13 éves alaplap, gyakorlatilag bármi lehet, SMD alkatrészek, nyák, tényleg bármi.
Ha valami félvezetővel van a gond, amit ha szervízben kellene kinyomozni az legalább 5x-ös árba kerülne mint amit maga a lap ér.
5-8 ezer forintért már lehet kapni használtam AM3 lapokat, érdemes lenne inkább erre fókuszálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!