A videokártyám miért nincsen 2560x1440 felbontáson Ultra beállítások mellett teljesen kihajtva?
Vettem egy Sapphire Radeon RX 6900 XT Toxic videokártyát.
De vannak olyan játékok ahol QHD-ban nincs teljesen kihajtva. Úgy, hogy pedig minden Full ultrán van és az FSR sincs sehol bekapcsolva. Néha a Cyberpunknál használom U Quality módban. Cyberpunk az még rendben van mert akárhogy is tesztelem a kártya mindig 97-98%-on megy. Viszont a BF 2042-ben 80-85%-ot ír. És az fps-em is 150 alatt van. És az én monitorom pedig 175Hz. Crysis Remaster szintén ugyanebben szenved. De ott jobb fps-em van. Metro Exodusban is van, hogy lemegy 94%-ra is.
De a RE 8, CoD Warzone, Outridersben nincsennek ilyen problémáim. Azzal szeretnék megprobálkozni, hogy a proci órajelét felhúzom csutkára. Mivel egyenlőre alap órajelen van mert nem tudom hol lehetne húzni. Van rá jó vízhűtés is max ilyen 70 fokra megy fel. De inkább jellemző a 60 szóval nem hinném, hogy az venne vissza a teljesítményből. Esetleg a 16gb ram lenne olyan kevés?
A konfigom:
Intel Core I7 11700K
2x8 gb vengeance 3200mhz ram
Western Digital WD Black SN850 2TB
Gigabyte Z Z590 Vision G alaplap
Chieftec Proton 1000W Bronze
Meg ugye a kártya.
6950 XT Toxic*
Bocsánat elirtam csak, hogy ne legyen félreértés
Legyen már elég az a proci a kártyához. Hány százalékon pörög, mikor nem hajtja ki a VGA-t?
Sz@rul vannak optimalizálva a játékok. RTX kártyát kellett volna venned, hátha. 👍.
azokat is megtudod nezni hogy ram menyire van kihasznalva kozben
megtudod nezni a procit is
szerintem tuning fejlesztes helyett inkabb gyujts es majd valt platformot 12est
ha ugy alakul ddr5 rammal
persze vagy sokat varsz vagy jo sokat gyujtesz mivel valoban 32GB nem artana hogy biztos lazan legyen ramod mindegy, csucs vga melle nem art
procibol szinten i7 et nezz
vagy Ryzen t is valaszthatsznami hasonlo kaliberu 5000 szerias vagy ujabb
vga t bedig ugytudod nyuzazni ha fontos neked ha feljebb veszed a vonalsimitast 1 el
vagy ha vannak skalazasi lehetosegek akkor a renderelesi felbontast megemeled valamenyire amin mar elege stabil lesz
amugy 90% ig cseppet se kell rosszul lenned foleg 94-98/99 el
80-85 se veszes de ott tenyleg gyakorlati limit is lehet
valoszinu hogy a proci elsosorban
persze fps lejebb esik megjobban azt gondondolom tudod
ha neked nem a gpu kihasznaltsag anfontos hanem hogy Hz el szinkronba legyen fps akkor inkabb lejebb kene adnod valamibol
azt csak egy sokkal jobb procival tesztelhetned hogy kari birna e vele 175 ot
de altalaban ez mar tul magas a legtobb gepnyuzo jateknak 1440p
120 inkabb ami stabilan megvan veluk
akar ha beallithato Hz et belovod enyire es fps t fixalod hozza
hogy stabilabban fusson minden
csak mivel ugylatom neked a 100% gpu jaratas lenne a fontos
ami nem tudom minek :D
ha 100 on jaratnad fixen ez meglenne akkor mindenkepp a gpu miatt lehetnek fps leesesek, igy hiaba nyuzatnad a gpu t maxon ha ennek is meglenne a hatulutoje
mivel nem marad benne mozgaster
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!