Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 3070 TI vagy 6800 XT?

3070 TI vagy 6800 XT?

Figyelt kérdés

Üdv! Melyiket lenne érdemes megvásárolni? Használtan vennék ilyen kártyát, csak nem tudom eldönteni, hogy melyiket. Igen, tudom! Rengetek a bányászkártya vigyázni kell tudom nagyon jól, de nem minden bányászkártyát kell leírni, eltemetni. De a lényeg, hogy használtan nagyából egy árban vannak.

Ezekre a típusokra gondoltam:

AMD: PowerColor Red Devil Radeon RX 6800 XT

SAPPHIRE Radeon RX 6800 XT 16GB NITRO SE 16GB

NVidia: ASUS GeForce RTX 3070 Ti 8GB OC

MSI GeForce RTX 3070 Ti SUPRIM X 8GB

Számítógép amibe menni fog: I5-12600K/2X16GB 3600Mhz/Seasonic Prime GX 850 WATT.

Az érdekelne, hogy melyiket lenne érdemes megvenni játékra(2K-165Hz).

Előre is köszönöm a segítségeteket!

2022. aug. 30. 15:13
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
De én még mindig azt mondom, hogy a gyártó által ajánlott tápegység fölé menjél. Ha 750-es az ajánlott, akkor válassz egy 800/850-es tápot
2022. szept. 24. 18:27
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

eleinte 750 wattosra gondoltam de azóta már én is így vagyok vele szerintem 800 wattosra cserélem.

Nem feltétlen akarok cooler mastert,csak nekem már volt és bevált,de bármi szóba jöhet!

Én igazság szerint nem értek annyira a gépekhez,csak nagyon felületesen ha tudsz ajánlani valami jó tápegységet azt megköszönöm!árban nem akarok nagyon elszálni,a kártya épp elég nagy falat lesz nekem,így a plafon az 30000,annál többet nem akarok rá szánni.

2022. szept. 24. 19:27
 13/22 A kérdező kommentje:
Tudod ez egy olyan dolog, mint amikor meg veszel egy használt autót, és vezérlés cserénél bele rakatod a legolcsóbb szettet. Mert minek is vennél meg 100 ezer forintért egy minőségi csapágyazással szerelt vezérlés szettet, jó minőségű szíjjal ha megkapod ugyan azt 30 ezer forintért. Igaz, az egy kínai olcsó szett, de ugyan azt a feladatot el látja. Csak az mindegy, hogy 30 ezer kilométer után szakad a szíj, vagy adja meg magát valamelyik vezető/feszítő görgő. Persze utána lehet azt mondani, hogy miért nem vetted meg azt a szetted 100 ezer forintért amivel 100-120 ezer kilométert is el tudnál menni gond nélkül. Csak akkor már késő mert kinyírtad vele a motort, aminek a felújítása 400 ezer forint. Hidd el nekem, hogy mindig az olcsó a leg drágább. És ez már lassan törvényszerű.
2022. szept. 24. 19:45
 14/22 anonim ***** válasza:
69%
igen ezzel nem lehet vitatkozni,ez így van!de ez a gépnél is ennyire drasztikus?ki tudom nyírni egy olcsó tápegységgel a gépet?
2022. szept. 24. 19:50
 15/22 A kérdező kommentje:

Nyugodtan fel viheted azt a 30 ezer forintot 40-45 ezer forintra.

[link]

2022. szept. 24. 19:53
 16/22 A kérdező kommentje:
Ki tudod vele nyírni igen.
2022. szept. 24. 19:54
 17/22 A kérdező kommentje:
Ha már ilyen áron veszel kártyát akkor legalább a táppal ne spórolj. Inkább kérjél még egy 10-12 ezer forintot valakitől vagy alkudj kicsit a vga árából, de a táppal ne spórolj.
2022. szept. 24. 19:55
 18/22 A kérdező kommentje:
Ez a táp amit be linkeltem, ez nagyon patent kis táp. Ezzel nem bajod 2 év múlva sem. Add el használtan azt ami most van pl. a hardverapron, és tegyél hozzá még pénzt, és vegyél egy ilyen tápot, vagy hasonló kaliberűt
2022. szept. 24. 19:57
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

azt nem tudtam hogy ki tudja nyírni a gépet,akkor újból szét nézek,de lehet az lesz amit küldtél.

amúgy ez min múlik hogy táp tönkre teheti a gépet?van benne valami biztonsági cucc ami az olcsóbbakba nincs benne?tehát ha nézem őket keressek valamit a termékleírásban?vagy inkább csak az árakat,márkát, gold minősítést nézzem?

a vga-t nagyon nagyon baráti áron veszem,amúgy eszembe se jutna venni most...

Köszönöm a hasznos infókat!

2022. szept. 24. 20:14
 20/22 A kérdező kommentje:
Vannak védelmi funkciók amik az olcsóbbaknál vagy működik vagy nem. Nekem volt egy belépő szintű Chiftec, még kb. 10 éve tönkre tette az alaplapomat és a processzoromat. Mikor közölték velem, hogy valószínű hogy a tápegység miatt nem kapcsol be, meg mutatták a felpúposodott kondenzátorokat, valamint 2 olyat ami ki volt durranva. Ezt nyilván én sem látom, mivel a tápegységeket nem szedegetjük szét napi szinten. Sajnos garancia időn túl történt ez a baleset, és vehettem mindenből újat. Én akkor megtanultam, hogy tápegységben nincs spórolás.
2022. szept. 24. 20:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!