Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » M.2-es Slot letiltja a SATA...

M.2-es Slot letiltja a SATA portokat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Van egy MSI B460 Tomahawk alaplapom. Jelenleg SATA-s SSD-m van és szeretném lecserélni M.2-es SSD-re. 2 darabot lehet belerakni, és én is kettő darabot fogok vásárolni ( Egyet rendszernek, egyet pedig játékoknak.), csak nem vagyok tisztában bizonyos dolgokkal.

Az alaplap gyártói oldalán ezt írja:

,,A SATA1 nem lesz elérhető, ha M.2 SATA SSD-t telepít az M2_1 foglalatba.'' Ez világos! Letiltja a SATA 1-es csatlakozót

Következő:

,,A PCI_E3 nem érhető el, ha M.2 SSD-t telepít az M2_2 foglalatba.''

Na most melyik az alaplapon a PCI_E3? Gondolom nem a videokártyának a 3.0-ás csatiját tiltja le. Vagy igen? És melyikbe rakom a VGA-t?:D Kicsit felvilágosíthatnátok ezekről. Köszönöm előre is!

#M.2-es SSD tiltja a slotokat/portokat
2022. aug. 29. 21:45
 1/8 anonim ***** válasza:
20%

"Jelenleg SATA-s SSD-m van és szeretném lecserélni M.2-es SSD-re."

Mar ennek sincs semmi ertelme, a SATA egy interface, az M.2 meg egy form factor. M.2-es SSD is lehet SATA.

2022. aug. 29. 21:56
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

[link]

13-ik oldalon a lap ábrája, eszerint a a második teljes hosszúságú csatlakozó a PCI_E3. A VGA a PCI_E1-be kerül.

2022. aug. 29. 22:00
 3/8 A kérdező kommentje:

Elnézést, hogy nem fogalmaztam meg számodra érthető módon.

Jelenleg egy ilyen SSD-t használok:

[link]

És ilyenre szeretném lecserélni:

[link]

2022. aug. 29. 22:03
 4/8 A kérdező kommentje:

2-es válaszolónak köszönöm szépen. Még nem találtam meg ezt, pedig ott van az MSI oldalán :D. De most néztem meg, és hozzá kapott könyvben is benne van amit az alaplaphoz küldtek. Azt hiszem legközelebb figyelmesebb leszek:D

Köszönöm szépen!

2022. aug. 29. 22:11
 5/8 anonim ***** válasza:
69%
Szívesen.
2022. aug. 29. 22:12
 6/8 anonim ***** válasza:
21%

- SATA1 will be unavailable when installing M.2 SATA SSD in the M2_1 slot.

- PCI_E3 will be unavailable when installing M.2 SSD in the M2_2 slot.

Tehát ha nvme ssd-t teszel bele (ahogy tervezed) akkor csak az alsó x16 pcie tiltódik.

2022. aug. 29. 23:27
 7/8 anonim ***** válasza:
21%
vagyis az se, ha a jó M2-be dugod.
2022. aug. 29. 23:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Mind a kettőt felhasználom, mert az egyiken a rendszer lesz, a másikon meg játékok
2022. aug. 29. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!