M.2-es Slot letiltja a SATA portokat?
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy MSI B460 Tomahawk alaplapom. Jelenleg SATA-s SSD-m van és szeretném lecserélni M.2-es SSD-re. 2 darabot lehet belerakni, és én is kettő darabot fogok vásárolni ( Egyet rendszernek, egyet pedig játékoknak.), csak nem vagyok tisztában bizonyos dolgokkal.
Az alaplap gyártói oldalán ezt írja:
,,A SATA1 nem lesz elérhető, ha M.2 SATA SSD-t telepít az M2_1 foglalatba.'' Ez világos! Letiltja a SATA 1-es csatlakozót
Következő:
,,A PCI_E3 nem érhető el, ha M.2 SSD-t telepít az M2_2 foglalatba.''
Na most melyik az alaplapon a PCI_E3? Gondolom nem a videokártyának a 3.0-ás csatiját tiltja le. Vagy igen? És melyikbe rakom a VGA-t?:D Kicsit felvilágosíthatnátok ezekről. Köszönöm előre is!
"Jelenleg SATA-s SSD-m van és szeretném lecserélni M.2-es SSD-re."
Mar ennek sincs semmi ertelme, a SATA egy interface, az M.2 meg egy form factor. M.2-es SSD is lehet SATA.
13-ik oldalon a lap ábrája, eszerint a a második teljes hosszúságú csatlakozó a PCI_E3. A VGA a PCI_E1-be kerül.
2-es válaszolónak köszönöm szépen. Még nem találtam meg ezt, pedig ott van az MSI oldalán :D. De most néztem meg, és hozzá kapott könyvben is benne van amit az alaplaphoz küldtek. Azt hiszem legközelebb figyelmesebb leszek:D
Köszönöm szépen!
- SATA1 will be unavailable when installing M.2 SATA SSD in the M2_1 slot.
- PCI_E3 will be unavailable when installing M.2 SSD in the M2_2 slot.
Tehát ha nvme ssd-t teszel bele (ahogy tervezed) akkor csak az alsó x16 pcie tiltódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!