Attól függ mire akarod használni.
Játékra a Ryzen 7 5800X3D az pl jobb és olcsóbb, és kevésbé melegszik de szeptember végén jönnek a 7000-res Ryzenek, azok szintén jobbak lesznek ( valamikor október-november-december felé pedig a 13000-res intelek ).
Munkára is van ennél jobb( még ha az nem is olcsóbb).
A 12900KS egy kibszott kazán, egy kirakat processzor. Felesleges érte pénzt adni.
Szia, nekem jo lehet ez az adm-s dolog is.
Ehez milyen lapot erdemes?
Ja igen jatekra kellene termeszetesen!!
Illetve rtx3090TI melle oke? Amd porcival kompatibilis az rtx igaz? Vagy van jobb valasztas is?
Ehhez milyen tapot vennel?
Ha jó az AMD is és nem égetően sürgős akkor én várnék. Szeptemben 15 az új AMD processzorok hivatalos bemutatója, szeptember végére már kapható lesz. Mindig általában az újabb technikák azok jobb választás lesznek..
AMD Ryzen 7 5800X3D akármilyen normálisabb B550-es vagy X570-es alaplap megteszi, nem szükséges hozzá atomdrága alaplapot venni.
Ami lényeges: ez a Ryzen még DDR4-et ( a 12900KS és a többi 12-13gen intel ellé is lehet venni DDR4-es alaplapot) viszont a most érkező már csak DDR5-öt fog támogatni ( mint az a lap ami a kérdésedben szerepel).
RTX3090TI mellé erős tápra lesz szükség. A 12900KS simán beránt akár 250Wattot is, a 3090Ti is bekapkod 500Wattot - ha ebben a felállásban maradsz akkor ez már a kilowattos mezőny, ide már kell valami stabil 1000W-os tápegység - ami nem noname :D
Az említett Ryzen az elmegy 120 Wattból, de a videókártya miatt a tápon szerintem nem tudsz spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!