Milyen alaplap + processzor kombinációt vegyem?
Ezt a kérdést kicsit leszűkíteném. Tehát előszőr a jelenlegi gépem:
CPU: Intel I5 7500, RAM: 16gb, GPU: 1050 TI OC.
Sok idő után úgy érzem itt az idő fejleszteni, mégpedig:
-CPU, Alaplap
-GPU
Elsőként a Proci-lap kombó lenne. Elsősorban AMD a terv. Viszont nem tudom melyik érné meg leginkább. Alapötlet a Ryzen 5 3600x lett volna, és ehhez kerestem egy megfelelő lapot. Néztem az MSI MAG B550 Tomahawk lapot vagy az x570-eseket. Őszintén a tervezett GPU a 30-as szériából lenne, talán a 3060-as, de ebben majd kérnék segítséget, de egy hasonló kaliberű kártyát kell majd meghajtani.
Na de láttam még a Ryzen 7 3700-as processzort, amit sokan ajánlanak, de elég húzós az ára és nem tudom megéri e az a plusz 27k.
Viszont egy jó megoldás az is, ha megvárom a zen3-as AMD-ket, de akkor a hozzáérkező laphoz kérnék segítséget.
Előre is köszi a segítséget.
Semmilyet ezt a gépet így egészben passzold el.
Új gép:
RYZEN 5 3600 + B550 lap + RTX 3060
3700 nem eri meg 3600 al szemben
de te tudod hogy raszanod e a pluszt, ha Zen 3 ra cserelsz akkor semmikepp sem igazabol akar 3100 at is vehetsz ha jo olcson tudsz 30 ert tokeletes lenne es ertekallobb proci lesz (tobbihez kepest) jo lenne ha sokat nyomnanak belole
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!