Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a router nem támogatja a 2...

Ez a router nem támogatja a 2 gigabites internetet?

Figyelt kérdés

A telekomnál most váltottam 2 gigabites netre és adtak hozzá új modemet. De nekem van itthon egy asus routerem ami ap módban üzemel és ez adja a wifit meg kábelen a netet.

Erről lenne szó:

[link]

De ennék a leírásban az van hogy gigabtes lan port van raja, ez most pontosan mit jelent? Hogy csak 1 gigabitet tud kezelni? És visszafogja az egészet?

Mert a speedtest szerint, jelenleg kábelen ugyan úgy 1 gigabit a net sebessége.

2022. aug. 26. 20:04
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ez nekem eléggé kínai, így inkább maradok annál ami van.
2022. aug. 26. 21:43
 12/15 anonim ***** válasza:
A szolgáltató eszköze NEM támogat link aggregationt.
2022. aug. 26. 23:39
 13/15 anonim ***** válasza:

#12:

"A szolgáltató eszköze NEM támogat link aggregationt."

Ott van a szolgáltató leírásában:

"amennyiben olyan eszközzel rendelkezik az Előfizető, amelybe 2 db Ethernet kábelt lehet csatlakoztatni és az eszköz képes a 2 db Ethernet porton érkező sebességet összeadva kezelni"

tehát nem a szolgáltató eszközének kell ezt támogatnia, hanem a klienseszköznek (nem a szabványos LACP protokollal).

Hogy azt hogy oldja meg, az már más kérdés.

Például Mikrotik routerrel:

[link]

Linux alatt:

[link]

asztali Windows alatt esetleg a hálózati interflsz gyártója tud erre megoldást eszközölni - erről bővebben itt:

[link]

2022. aug. 26. 23:59
 14/15 anonim ***** válasza:

#13 És honnan tudod hogy milyen eszközt adott neki a szolgáltató? Honnan idéztél?

Amiről eddig hallottam hogy olyan routert adnak amin 1db 2,5Gbps és 3db gigabites port van de nem támogat LA-t. Ez változott? Már sok PC-n van 2,5 es ethernet port alapból. Akinek ez fontos ilyet vesz.

2022. aug. 27. 00:16
 15/15 anonim ***** válasza:

"Honnan idéztél?"

#2-es hozzászólásomban már megadtam: a Telekom hivatalos oldaláról a 2 Gbps-os csomag leírásából. Ott egyértelműen arról írnak hogy egy 2 darab interfésszel rendelkező eszközzel - az állításuk szerint! - kivitelezhető ez.

"Amiről eddig hallottam hogy olyan routert adnak amin 1db 2,5Gbps és 3db gigabites port van de nem támogat LA-t."

Lényegtelen, hogy a kihelyezett végponti eszköz támogat-e vagy sem szabványos "LA"-t. A - Telekom állítása szerint - kliensnek kell tudnia a hálózati interfészek összefűzését.

2022. aug. 27. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!