Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek tudok valamit...

Szerintetek tudok valamit tenni ennek a HDD-nek?

Figyelt kérdés

Nemrégiben kaptam az ismerősömtől egy használt SATA III-as 7200RPM-es Seagate Barracuda 500GB-os HDD-t, amit igazából ő is csak annyira tesztelt, hogy működik-e, használatban nála sem volt, egy lecserélt munkahelyi gépből szerezte. Mivel a saját HDD-m egyre jobban zúg, kattog, zörög, gondoltam érdemes lenne lecserélni, így eredetileg a régi HDD mellé raktam, de érezhetően lassult a gép, úgy is, hogy nem azon volt a rendszer. A másik HDD is SATA III-as, egy 500GB-s 7200RPM-es Toshiba merevlemez. Majd később lecsatlakoztattam a régit, és csak az újat próbáltam, tisztán telepítettem rá Windows 10-et, de nem lett jobb úgy sem, továbbra is lassú.

Az Aomei Partition Assistant sebességtesztje szerint nincs olyan jelentős különbség, hogy azt ilyen szinten érezni kellene.

A Toshiba merevlemez sebessége:

Írás: 110MB/s

Olvasás: 118MB/s

A Seagate merevlemez sebessége:

Írás: 108MB/s

Olvasás: 110MB/s

Persze láthatóan ez az egy teszt alapján néhány MB/s-mal lassabb a Seagate HDD, de percekkel növekszik a betöltési idő (mind op. rendszer, mind egyéb programok esetén) már azzal is, ha a másik mellé rakom, pedig nem is azon van a rendszer. Persze hamarosan szerezni fogok egy SSD-t, de az mellé is szeretnék adattárolónak HDD-t rakni. Bár nekem nem került pénzbe, ha valamit lehet neki csinálni, akkor szeretném megpróbálni.

Ha bármi felmerül bennetek nyugodtan kérdezzetek, a válaszokat pedig előre köszönöm!

2022. aug. 26. 11:59
 1/4 anonim ***** válasza:
52%

Szia!

Sajnos nem tehetsz semmit. Ez ilyen, és ilyen is fog maradni.

Az SSD az jó ötlet, viszont adattároláshoz jó lehet a HDD, nekem is így van. Egy 1 TB-os Seagate lemez van adattárolónak, és egy Kingston SSD a rendszernek. A Seagate HDD rendszernek alkalmatlan, próbáltam már, nagyon lassú, nagyon szaggat, és használhatatlan. Adatok tárolására, másolás, letöltögetés, feltöltögetésre remek. Szóval egyenlőre használd azt, amivel a legjobban működik a rendszer, aztán majd az SSD-vel még jobb lesz.

2022. aug. 26. 12:07
 2/4 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

pontos tipusok alapjan magad is utananezhetsz

masfajta gyorsitotaruk is lehet azon felul hogy eltero meretu lehet

ez rendszertolteskor rengeteget szamithat hiszen akkor sok apro fajlt kell olvasgatni (irni) egyszerre

SSD k ezert jok nagyon a rendszerhez a rendszer betolteshez program toltesekhez

az mar zavarobb hogy befolyasolja ugy is gepet ha csak "benne van"

lehet van valami epektronikai hibaja is ami nem tul biztato, jobb inkabb nem hasznalni

hiszen semmiben se kellene befolyasolja a gepet hogy tobb "nem aktiv" tarolo is van benne

bar erre meg alaplap tipusa alapjan lehetne utananezni, lehet nem a legjobb a tarhelykezelese

netan bios frissites lehet van hozza ami javitana rajta

megeshet hogy a lassabb hdd hez is van firmware frissites ami javit rajta valamenyit

Tipusok alapjan lehet biztosat tudni

a cimkejukon rajta van mindketto tipusa igy utana tudsz nezni

lehet nevleg 7200 as de valojaban nem annyi hanem energiatakarekos valtozat azok meg a gyakorlatbannsosem erik el ezt a fordulatot, csak marketing miatt jol mutat

2022. aug. 26. 13:50
 3/4 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

attol meg az altalanos tesztben jol teljesithet, ha nagymeretu fajl iras masolasrol van szo

de vannak komolyabb tesztek amik rengeteg modon tesztelik a hdd t meg az ssd t is

nem tudom amit emlitettel progit az kepes e ra

hdd Sentinel t szoktak hasznalni pl.

azt is erdemes mindkettore raengedned mit mondnroluk

2022. aug. 26. 13:54
 4/4 anonim ***** válasza:
HDSentinel friss free verziójával nézz rá. Megmondja mit tegyél.
2022. aug. 26. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!