Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tápegység kiválasztása?

ZooMer kérdése:

Tápegység kiválasztása?

Figyelt kérdés
Sziaasztok arra lennék kíváncsi, hogy mire kell figyelni tápegységnél ha már a többi alkatrész megvan? Pontosabban arra, hogy mit kell összeadnom ahhoz hogy tudjam hogy egy 500W-os tápegység elég lenne-e a többi hardwernek.

2022. aug. 21. 09:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A két fő fogyasztó a proci és a VGA, mindnek meg lehet találni neten a maximális fogyasztását. háttértárak esetében 5-10w amit elhet számolni /darab, maga az alaplap, memoriák stb 40-50w körül képes maximum felvenni egy átlag konfigban.

Ezeket szépen összeadod, aztán alapvetően a tápod meg picit méretezd fölé, hogy azért ne legyen kicentizve.

2022. aug. 21. 10:07
 2/5 anonim ***** válasza:
16%
valamint nem árt ha gold minősitesű tápegységet veszel, annak a legjobb a hatásfoka. (majdnem le is adja azt ami rá van irva)
2022. aug. 21. 10:16
 3/5 anonim ***** válasza:
49%
Leadni a bronz is leadja a névleges teljesítményét csak ehhez többet vesz fel a hálózatból, illetve több hőt termel.
2022. aug. 21. 10:37
 4/5 SIDLER22 ***** válasza:
100%
Az előbb leírtakban már ott van, hogy a fogyasztást hogyan tudod megnézni. És ennek fényében kell úgy kiválasztanod a tépot, hogy a gép fogyasztása az a táp kapacitásának kb a felénél legyen. Persze különbözik a fogyasztás gaming és videónézés között is, de inkább arra kell törekedni, hogy a többet használt állapotában legyen a felénél a fogyasztás ugyanis a tápegység hatásfoka a kapacitásának a felénél a legjobb. Gaming vagy egyéb extrém esetben nem baj ha fölé megy, de általában fogyasszon annyit.
2022. aug. 21. 16:02
 5/5 anonim ***** válasza:
48%

Ahogy előttem is írták érdemes azzal kezdeni hogy milyen videókártyád és procid van. Ha ez a kettő megvan akkor még 80-100 wattot hozzászámolhatsz minden más alkatrész miatt. Na most ami így kijön érdemes egy olyan tápot venni ami ennek nagyjából a dupláját tudja papíron.

Mondjuk van egy 160 wattot fogyasztó kártya és egy 60-70 wattot fogyasztó proci akkor ez a gép mindennel együtt nagyjából olyan 300 wattot fog kajálni így nem hülyeség egy 550 vagy akár 650 es táp ami legalább Gold. De egyébként ma már ez a Gold minősítés sem minden. De nagyobb tápot azért sem hüyleség nézni mert ezek jó esetben 10-15 évig elmennek és így ha később valami erősebb konfigod lesz akkor sem kell aggódni hogy jaj elég lesz-e a táp plusz ezek akkor a leghatékonyabbak ha közel a felét kell leadniuk a max teljesítményüknek. Én sem tettem másképp ezért inkább gyűjtöttem több ideig és egy 850 wattos platinum minősítésű Thermaltake tápot vettem a jelenleg kb 450 wattot zabáló rendszeremhez. Tettem ezt úgy hogy idén vagy jövő év elején a mostaninál szinte biztosan többet fogyasztó kártyám lesz.

Vannak neten ezek a PSU tier listák ott is érdemes megnézni párat és ha így már eléggé leszűkítetted akkor én még ezután arról a pár modellről néznék külön tesztet videó vagy cikk formájában. Ha tudsz angolul akkor nem nagyon van olyan modell amiről nem csinált még valaki részletesebb bemutatót.

Egyébként az is egy jó kis "trükk" arra hogy kiszúrd melyik a gagyi táp hogyha szimplán gyanúsan olcsó és ezeknek általában nincs is túl sok 6+2 es PCIE csatlakozója. Egy kicsit is jobb 550-600 wattos tápnak legalább 2 ilyen csatija van. Nekem volt olyan 600 as Cooler Master tápom aminek csak 1. De még 700 wattosok között is akad ilyen gagyi amin csak 1 van holott annál már minimum 3 lenne az elvárt.

Valszeg azért sem teszenk több ilyet a gyártóik ezekre mert tudják hogyha egy ilyen tápnak kellene meghajtania egy RX 6800XT-t vagy 3080-at amiknek 350 watt és 2x8 pin kell ezek a tápok instant beadnák a törcsit :D

2022. aug. 22. 14:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!