Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyivel kisebb a processzor...

Mennyivel kisebb a processzor teljesítménye ha paszta nélkül van beszerelve? (intelcore i5 4570t)

Figyelt kérdés

2022. aug. 16. 20:37
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

Hát, ha nem ég le, akkor addig csökkenti a teljesítményét, hogy ne legyen baja. Bár, mivel a paszta nélkül, hő leadás gyenge, így a hő felgyülemlik és tovább csökkenti magát.

Mindezt papíron. De, hamar elektronikus hulladék tud lenni belőle. Szóval... :)

2022. aug. 16. 20:43
 2/7 anonim ***** válasza:
63%

#1: a paszta csak azért szükséges, hogy tömítse az IHS és a hűtő felöleti egyenlőtlenségeit és ne maradjon rossz hővezető levegő a két érintkező fémfelület között. Hőátadás paszta nélkül is lesz...

Leégni nem fog, van a processzorban hővédelem ami a Tjunction elérése után lekapcsol. Kicsit melegebb lesz, mint paszta nélkül, de a 35Wattos T-model ( LoL) esetében szerintem ez nem lesz túl nagy tényező.

2022. aug. 16. 21:06
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

Ahogy melegszik fel, csökken a teljesítmény megadott hőfok felett (általában 100 C-fok) pedig leállítja a gépet és el se tudod indítani addig amíg le nem hűl valamelyest.

T-s procival mondjuk nem csináltam ilyet, de sima haswellel igen, az kb 2 perc után leállt mert annyira felmelegedett paszta nélkül. Pasztával gyári hűtővel utána gond nélkül ment.

2022. aug. 16. 21:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Túlmelegszik először leveszi az órajelet ha az sem elég kikapcsol.
2022. aug. 16. 21:37
 5/7 anonim ***** válasza:
62%
Én utoljára C2Q-dal csináltam ilyet, annak meg sem kottyant a paszta nélkül az üzem pedig az is 95Wattos ha jól emlékszem.
2022. aug. 16. 21:42
 6/7 anonim ***** válasza:
62%

Mennie kell szerintem is. De mindenképp kövesd figyelemmel a hőmérsékleteket.

Aztán ha meglesz, rakj rá pasztát. Megéri.

2022. aug. 16. 22:08
 7/7 anonim ***** válasza:
75%

Anno volt egy Cleeronom, amit nagyon sokáig paszta nélkül működtettem. Nem volt vele semmi gond, a mai napig megvan és szerintem működne is.

A paszta arra való, hogy kitöltse a két érintkező fém közötti rést, magyarán, hogy ne maradjon ott levegő (ugye a levegő az egyik legjobb szigetelő).

2022. aug. 17. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!