Mennyivel kisebb a processzor teljesítménye ha paszta nélkül van beszerelve? (intelcore i5 4570t)
Hát, ha nem ég le, akkor addig csökkenti a teljesítményét, hogy ne legyen baja. Bár, mivel a paszta nélkül, hő leadás gyenge, így a hő felgyülemlik és tovább csökkenti magát.
Mindezt papíron. De, hamar elektronikus hulladék tud lenni belőle. Szóval... :)
#1: a paszta csak azért szükséges, hogy tömítse az IHS és a hűtő felöleti egyenlőtlenségeit és ne maradjon rossz hővezető levegő a két érintkező fémfelület között. Hőátadás paszta nélkül is lesz...
Leégni nem fog, van a processzorban hővédelem ami a Tjunction elérése után lekapcsol. Kicsit melegebb lesz, mint paszta nélkül, de a 35Wattos T-model ( LoL) esetében szerintem ez nem lesz túl nagy tényező.
Ahogy melegszik fel, csökken a teljesítmény megadott hőfok felett (általában 100 C-fok) pedig leállítja a gépet és el se tudod indítani addig amíg le nem hűl valamelyest.
T-s procival mondjuk nem csináltam ilyet, de sima haswellel igen, az kb 2 perc után leállt mert annyira felmelegedett paszta nélkül. Pasztával gyári hűtővel utána gond nélkül ment.
Mennie kell szerintem is. De mindenképp kövesd figyelemmel a hőmérsékleteket.
Aztán ha meglesz, rakj rá pasztát. Megéri.
Anno volt egy Cleeronom, amit nagyon sokáig paszta nélkül működtettem. Nem volt vele semmi gond, a mai napig megvan és szerintem működne is.
A paszta arra való, hogy kitöltse a két érintkező fém közötti rést, magyarán, hogy ne maradjon ott levegő (ugye a levegő az egyik legjobb szigetelő).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!