Halli mindenki, MSI a520m-a alaplapba tettem egy ryzen 5 4500 - at ami nem támogatja az IGPU - t, hogy tudnák képet adni a monitorra, mivel egyáltalán nem ad jelet az 1050 ti!?
Új alaplap, új videókártya, új ramok.
Másik alaplapban ki próbált és működő képet videókártya, táp, HDD, SSD.
Világít a ez debug VGA light.
Újra tettem már többször, át néztem a csatlakozókat és minden a helyén.
De, és fél fogtam mindent, tehát be viszem szervizbe, kisebb ryzennel meg frissítik a biost.
Így igaz ?
Szerencséd van, mert konkrétan ugyanezt az alaplapot ugyanezzel a procival párosítottam két hete, és ugyanez volt, mindegy milyen videokártyával próbáltam. Megtévesztő, de annyi baja van hogy BIOS update kell neki, a 4500-as proci később jött ki mint ez az alaplap, nem támogatja alapból.
Sajnos ehhez kell egy régebbi (3000-es széria, 1000-es, 2000-es nem jó mert azok meg túl régiek neki elvileg, bár bizonyos nem hivatalos források szerint mennek A520 chipsettel bizonyos lapokban) proci amit beleraksz csak a BIOS update idejére.
Itt a friss BIOS (7C96v1A): [link]
Van az oldal tetején link is egy angol útmutatóhoz hogy hogyan frissítsd, röviden:
- Kicsomagolod a BIOS fájlt az archívumból amit letöltöttél
- Ráteszed ezt a BIOS fájlt egy bármilyen pendrive-ra, érdemes a gyökér mappába hogy könnyen megtaláld majd
- Bedugod a pendrive-ot a gépbe. Bemész a BIOS-ba, M-Flash menüpont, majd amikor bent vagy az M-Flash felületen, kiválasztod a BIOS fájlt a pendrive-ról, aztán vársz amíg flashel, és semmiképp nem kapcsolod ki közben a gépet.
Aztán mehet vissza a 4500-as proci és jó lesz.
"De, és fél fogtam mindent"
Tekintve, hogy kiírtad a kérdést megint, nem...
"kisebb ryzennel meg frissítik a biost."
Ha van nekik. De még ez sem garantálja a működést, csak megsúgom.
Köszönöm a segítséget, főleg az 5.
válasz adonak, ahogy szerzek ryzen 3 - at, meg csinálom.
"ebben az esetben garantálja, mint leírtam az 5-ös kommentben"
Miért garantálná? Egyáltalán megnézted a másik kérdést? A procikérdést már eleve javasoltuk neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!