Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Halli mindenki, MSI a520m-a...

Halli mindenki, MSI a520m-a alaplapba tettem egy ryzen 5 4500 - at ami nem támogatja az IGPU - t, hogy tudnák képet adni a monitorra, mivel egyáltalán nem ad jelet az 1050 ti!?

Figyelt kérdés

Új alaplap, új videókártya, új ramok.

Másik alaplapban ki próbált és működő képet videókártya, táp, HDD, SSD.

Világít a ez debug VGA light.

Újra tettem már többször, át néztem a csatlakozókat és minden a helyén.

2022. aug. 12. 12:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
2022. aug. 12. 12:27
 2/12 A kérdező kommentje:
Ugyan az a kérdező vagyok, csak mondom így hátha több emberhez el jut.
2022. aug. 12. 12:29
 3/12 anonim ***** válasza:
Ezek szerint nem fogtad fel, hogy előbb az alaplappal kell foglalkozni...
2022. aug. 12. 12:30
 4/12 A kérdező kommentje:

De, és fél fogtam mindent, tehát be viszem szervizbe, kisebb ryzennel meg frissítik a biost.

Így igaz ?

2022. aug. 12. 12:33
 5/12 anonim ***** válasza:
95%

Szerencséd van, mert konkrétan ugyanezt az alaplapot ugyanezzel a procival párosítottam két hete, és ugyanez volt, mindegy milyen videokártyával próbáltam. Megtévesztő, de annyi baja van hogy BIOS update kell neki, a 4500-as proci később jött ki mint ez az alaplap, nem támogatja alapból.

Sajnos ehhez kell egy régebbi (3000-es széria, 1000-es, 2000-es nem jó mert azok meg túl régiek neki elvileg, bár bizonyos nem hivatalos források szerint mennek A520 chipsettel bizonyos lapokban) proci amit beleraksz csak a BIOS update idejére.

Itt a friss BIOS (7C96v1A): [link]

Van az oldal tetején link is egy angol útmutatóhoz hogy hogyan frissítsd, röviden:

- Kicsomagolod a BIOS fájlt az archívumból amit letöltöttél

- Ráteszed ezt a BIOS fájlt egy bármilyen pendrive-ra, érdemes a gyökér mappába hogy könnyen megtaláld majd

- Bedugod a pendrive-ot a gépbe. Bemész a BIOS-ba, M-Flash menüpont, majd amikor bent vagy az M-Flash felületen, kiválasztod a BIOS fájlt a pendrive-ról, aztán vársz amíg flashel, és semmiképp nem kapcsolod ki közben a gépet.

Aztán mehet vissza a 4500-as proci és jó lesz.

2022. aug. 12. 12:34
 6/12 anonim ***** válasza:

"De, és fél fogtam mindent"

Tekintve, hogy kiírtad a kérdést megint, nem...

"kisebb ryzennel meg frissítik a biost."

Ha van nekik. De még ez sem garantálja a működést, csak megsúgom.

2022. aug. 12. 12:34
 7/12 anonim ***** válasza:
@6: ebben az esetben garantálja, mint leírtam az 5-ös kommentben. Egyébként meg egyáltalán nem jó tanácsokat adsz, ilyen hibánál első dolog kéne legyen hogy megpróbál az ember mondjuk másik, esetleg régebbi, az alaplap megjelenésekor létező procit berakni, ha azzal jó, akkor majdnem biztos BIOS gondja van, frissíteni kell. Ez a troubleshooting, ez a "hát nem tudom mi baja van de lehet hogy nem az de az is lehet hogy igen" nem segít semmit senkinek.
2022. aug. 12. 12:37
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget, főleg az 5.

válasz adonak, ahogy szerzek ryzen 3 - at, meg csinálom.

2022. aug. 12. 12:39
 9/12 anonim ***** válasza:

"ebben az esetben garantálja, mint leírtam az 5-ös kommentben"

Miért garantálná? Egyáltalán megnézted a másik kérdést? A procikérdést már eleve javasoltuk neki...

2022. aug. 12. 12:41
 10/12 anonim ***** válasza:
Ne Ryzen 3-at keress, hanem 3000-es szériás Ryzent.
2022. aug. 12. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!