Nem indul el a gépem, még a biosba se tudok belépni. Mi lehet a probléma?
Mai nap bekapcsoltam volna a gépemet, de ez a kép fogadott:
Semmilyen billentyűre nem reagál. Volt ma egy áramszünet a gép nem ment, csak készenléti állapotban volt (tehát a tápnak a billenőkapcsolója felkapcsolt állapotban volt)
Szétszedtem a gépet...elemet kiszedtem, hátha elfelejti a memória az aktuális problémákat, de semmi....a billentyűzetett átdugtam másik USB csatiba, de ott se semmi. Meghalt az alaplapom vagy mi lehet?
Az elem kivétele nem minden lapnál nullázza a BIOS-t.
Van amikor jumperelni kell: [link]
Talán nem voltál elég alapos. Sokszor nem elég a jumper, kell az elem kivétel is. Illetve nem mindig elég az az idő, amit gyártók javasolnak.
Egyszer óvatlanul úgy matattam a gépbe, hogy az nem volt áramtalanítva, vagyis kapta a táptól a készenléti áramot a lap. Közbe RAM -ot meg VGA-t is cseréltem. Valami meghülyült benne és nem indult. (vagy lehet csak valami rövidzárvédelem aktiválódott.) Azt hittem a beépített hardverek a rosszak, de azok jók voltak. Ekkor láttam meg hogy nem volt áramtalnítva. Először jumperrel csináltam BIOS resetet. Az előírt idő többszörével csináltam, de nem volt jó. Kivettem az elemet, majd vissza, de úgyse. Na mondom ezt kinyírtam, majd hagytam az egészet és lefeküdtem, de az elemet nem pattintottam vissza. Másnap meg simán indult, mintha mi sem történt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!