Egy I5 3570 és I5 7400 között valóban nincs nagy különbség?
Most itt filózok azon, hogy mégis milyen vgat lehetne mellé betenni meg, hogy képes lesz e elvinni a játékokat normálisan.
Azért teszem fel a kérdést mert az Userbenchmark szerint 1% különbség van egy I5 2500 és 7400 között.
Haveromnak 2500-as I5-e van és egy gtx 1660 vga társaságában teszteltük őket egymás ellen és ott volt átlagosan 2% különbség is.
Elvileg az ő GTX 1660-át az a processzor kitudja hajtani Full HD-ba mindig. De legtöbb esetben még 900p-ben is 98-99%on megy. Én viszont RTX 3050-et akarok venni.
"Egy erős processzorral van pár százalék eltérés, egy 3gen i5-tel azért több lesz szerintem."
Ennek semmi értelme. Gyengébb proci mellett pont hogy kevesebbet dolgozna a kártya így még kevesebbet igényel a PCIE sávszélességéből. Egy ilyen erejű kártyának bőven elég 8 PCIE3.0 sáv.
Csak azért mert régen 16 volt minden kártyán az nem azt jelenti hogy arra szükség is volt. Le lett tesztelve hogy egy RTX 2080 is simán elmenne még PCIE 2.0 val is amiből 16 sáv ugye 8 db 3.0 nak felel meg.
Ohh, tehát szóval, hogy ezért képes elfutni a Cyberpunk a csodás GT 710 2gb ddr5 karimon.
De ezt az FSR csodát eddig bizony még csak Cyberpunkba találtam meg. Nem igazán tudom, hogyan müködik, nekem pl CP-be ballanced módban sikerült játszható fpst elérnem nem tudom, hogy nagyobb felbontáson ez még az a kategória mint a dlssnél az alacsony szintű.. Tehát ahol még szinte nagyon észre sem veszed, hogy romlot a grafika?!
Igen. Az intel akkoriban lófingot sem fejlesztett, mert monopóliumba került. Az AMD-t a csődközelből rántotta vissza a piacszabályozás, hogy elkerüljük a PC processzor monopóliumot. Ez után pedig már tudjuk, hogy az AMD olyan lendülettel tért vissza, hogy be is előzte a bekényelmesedő intelt (beelőzte volna, ha lenne elég gyártókapacitásuk a TSMC-nél)
Szóval ja... mindig ilyen lófacnyi 5% körüli értékkel dobták meg az új generáció teljesítményét, illetve pl az integrált grafika fejlődött (h.265 támogatás és ilyen lófingok). Amióta újra van verseny,a zóta az intel is fejlődik. Pl a mostani 4 magos veri a két kennel korábbi 6 magost (12100 vs 10400). De 2-7(9) generáció alatt egy átverés volt minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!