Egy I5 3570 és I5 7400 között valóban nincs nagy különbség?
Most itt filózok azon, hogy mégis milyen vgat lehetne mellé betenni meg, hogy képes lesz e elvinni a játékokat normálisan.
Azért teszem fel a kérdést mert az Userbenchmark szerint 1% különbség van egy I5 2500 és 7400 között.
Haveromnak 2500-as I5-e van és egy gtx 1660 vga társaságában teszteltük őket egymás ellen és ott volt átlagosan 2% különbség is.
Elvileg az ő GTX 1660-át az a processzor kitudja hajtani Full HD-ba mindig. De legtöbb esetben még 900p-ben is 98-99%on megy. Én viszont RTX 3050-et akarok venni.
A legegyszerűbb ha megveszed a kártyát amit szeretnél és teszteled a játékaiddal (mert ugye minden játék változóan használja ki a processzort). Majd ha a CPU 100-on pörög vagyis bottleneck-el akkor veszel egy erősebb procit.
De ez a két proci amit beírtál egyébként is van benne 4 mag és az szerintem ma elég játékra. Nem ártana a 6 magos a háttérfolyamatokra, de a 4 mag is elég még.
"Az szért eléggé jó érzés lenbe számomra ha kiderülne, hogy egy második de legalább egy harmadik generációs I5 procinál csak legfeljebb 10%-al erősebb a hetedik generációs I5."
Számodra lehet, de mindenki más számára aki kifizette az új alaplapok és processzorok új árát, na azoknak ez nagy törés.
A userbenchmark az faxságot hoz, ennél azért nagyonn a különbség. A #3 linkjében is látható, hogy ezek már a GTX1060-at sem tudják kihajtani. Ha meg komolyabb kártyát teszel mellé akkor jön igazán elő, hogy mennyivel gyengébb a processzor:
Ezek az i7-ek, de az i5-öknél is kb ugyanekkora a teljesítményesés.
Az RTX3050 csak 8PCI-E 4.0 castornát kapott, ezeknél a prociknál alapból vesztesz pár százalék teljesítményt ennél a kártyánál:
Azért egy erősebb kártyánál már elég jelentős különbség jönne ki a 2 proci között. Egy GTX 1660 nem olyan erős bár egy 3050 sem túlzottan. Egy 1660 TI és 2060 közötti.
RX 6600 mellesleg hasonló áron sokkal jobb vétel mint a 3050. Az nagyjából 2060 super szint.
Már miért lenne problémás PCIE 3.0 esetén? 8 lanes nem pedig 4 mint a 6500 XT ugyan mind1 hogy 3.0 vagy 4.0 verzióval fut. Max ilyen 1% eltérés lesz.
Az RX 6600 nak ott az FSR ami a jövőben jó eséllyel több játékba fog belekerülni mivel sokkal könnyebb implementálni mint a DLSSt amihez gépi tanulás kell. Just sayin'
Mondjuk 1080 felbontáson egyik technológiát sem használnám 1440p re meg már tényleg bőven jobb a 6600. Nekem GTX 1080 van és FSR-t az is tud pl Deathloopban. 1440p ben egész jó mióta 2.0 verzió van
"Már miért lenne problémás PCIE 3.0 esetén? 8 lanes"
Pont ezért. Ez gyakorlatilag fele annyi, mint amennyivel akármilyen videókártya gazdálkodott a PCI-E 4.0 előtt. Egy erős processzorral van pár százalék eltérés, egy 3gen i5-tel azért több lesz szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!