A PCX-töl rendeltem egy razer deathadder v2 egeret, de razer deathadder v2 pro-t küldtek ki , egy picit drágább mint amit kifizettem, és írtak e-mailt és felhívtak telefonon is, hogy ki cserélnék. Számíthatok jogi következményre ha nem adom vissza?
Igen, számíthatsz jogi következményekre.
Vagy egyezzetek meg a cserében (mivel a webáruház hibázott, neki kell viselnie minden ezzel kapcsolatos költséget), vagy fizesd ki az árkülönbözetet.
10 ezer forint különbség miatt nem fognak jogi eljárást indítani.
De erkölcsi okokból én visszaküldeném.
"10 ezer forint különbség"
van az 30 is.
Nem hiszem el, hogy valakiben felmerül az a lehetőség, hogy nem küldi vissza. Neked kellett volna telefonálnod.
Egy 50k-s egér veszteséget nem fognak csak úgy benyelni.
Ha nem küldöd vissza, akkor fogsz kapni egy fizetési meghagyást az ügyvédjüktől. Persze az már nem 50k lesz, rajta lesz az ügyvéd munkadíja is, meg még minden egyéb költséget rádvernek. Szóval elvileg megtarthatod majd az egeret, mert ki fogják fizettetni veled, de legalább kétszer annyiba fog kerülni mint amennyiért elérhető a webshopban.
Tudják bizonyítani hogy nem azt kaptad amit rendeltél és azt is, hogy nem küldted vissza. Mindenről van visszakereshető nyom, email, telefon, szállítólevél, leltár, stb. úgyhogy nem érdemes a fizetési meghagyással kapcsolatban ellenkezni. Ha bíróságig viszik, akkor tutira bukod a dolgot, meg még 1 milla perköltséget. Köll ez neked te gyerek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!