Ennyi pénzért alaplap?
Figyelt kérdés
12.000Ft-om lenne alaplapra amit késöbb lehet fejleszteni processzorral, 4 ram slot fontos lenne ennyi a kritérium. Játékra lenne használva, és természetesen használtan venném. melyik lenne a legjobb választás?2022. júl. 28. 21:15
1/7 anonim válasza:
2/7 anonim válasza:
#1 farzsebből AMD lapokat linkelt, holott a kérdésből kisem derült milyen CPU alá akar lapokat a kérdező 🤣
3/7 anonim válasza:
#2 Azt írja, hogy majd fejleszteni szeretné. És gondolom előbb lapot vesz, utána majd hozzá processzort. Ha a fejleszthetőséget nézzük, akkor az Intel 1700-as és az AMD AM4-es jöhet számításba. 1700-ból jelen pillanatban a hardveraprón a legolcsóbb megvehető 78 ezer forint. Van egy ugyan 15-ért processzorral, rammal, de az úgy kamu, ahogy van. Úgyhogy marad az AM4.
4/7 A kérdező kommentje:
1150 foglalatról mi a véleményetek? Néztem ezt az amd konfigot és nagyon nem értem miért vannak így elszállva a cpu áraik :D
2022. júl. 29. 19:16
5/7 anonim válasza:
Az LGA1150 az már egy 9 éves socket, az intel 4. gen Core processzorok foglalata. Én kihagynám :)
Az AM4 processzorok nem a leg olcsóbbak, de a linkelt alaplapokba belemenegy mind az 5 generációnyi Ryzen, a 4magos Ryzen 3 1200-tól az 16 magos ( 32 szálas ) Ryzen 9 5950X-ig. Az összes. Még a játékokban a 12900K-t verő Ryzen 7 5800X3D is..
Ezért is ajánlottam az AM4-et mert ezek a lapok ár/érték arányban és fejleszthetőségben messze vernek mindent a piacon ( csak erre a #2 nem figyelt ).
Használtan már 15-20 között kapni procit is és fejlesztésben határ a csillagos ég. Ehhez képest egy LGA1150-es lap mondjuk i7-4770-nel az "vicc" kategória 2022-ben.
6/7 anonim válasza:
#5/5 John_McClane Kaptál tőlem egy zöldet, mert úgy látom, nagyon soknak beleléptél a lelki világába. Fáj az igazság. Indok persze természetesen szokás szerint nincsen a lepontozásra.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ment a zöld :) engem aztán teljesen hidegen hagy hogy AMD vagy Intel amelyiket tudom azt vásárolom :D
2022. júl. 30. 13:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!