Processzorom alapjáraton 50-60°C de játék közben felmegy akár 90°C-re is. Nem tudom,hogy ez mennyire gond mivel 6 hónapos még a processzor. Mennyire gond?
A gyári OC kicsit gagyi az AMD-nél, dr hát muszáj is annak lennie,hiszen hülyebiztos.
Vannak nagyon jó tuningopciók.
Nem derül ki milyen alaplapod van, de B450 és B550 lapokkal mindenfélét lehet mókolgatni.
A lényeg az, hogy túl magas feszültségen működik a gyári OC, és ebből kéne levenni.
Lényegében van egy csomó opció rá.
Nekem 3600 és 3800X-szel van tapasztalatom. Ott az alaplapon (bios) offsetben raktam -500mV-ot.
A többit ez után ryzen masterben kísérleteztem ki. Hogy 5000 szériával is így ez jó, azt nem tudom.
Youtubeon és cikkekben csilliárd bemutató van ryzen 5000 széria Oc vagy undervolt tuningra.
ja, és alapvetően még 3800X-re is elég volt a legalapabb gyári AMD hűtő
Wraith stealth
A probléma max csak a hangjával volt. Megfelelő tuninggal hoztam a gyári OC eredményeit cinebenchben, 10-15 fokkal hűvösebben.
Utána BQ! DRP4 -re váltottam, hát bőven túlzás egy ilyen proci mellé... 😃
Arctic 34 eSports amit vennék most. És elég a szimpla ventis, nem szükséges a duo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!