Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Sima PCI USB bővítőkártyát...

Sima PCI USB bővítőkártyát milyet? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

SIMA PCI USB bővítőkártyát keresek, amely Windows 10 kompatibilis, milyet vegyek?

Nem "PCI Express", hanem "sima PCI"-re gondolok.

Régi számítógépbe kellene.

Ha nem tud még USB 3.0 sebességet, akkor is érdekelne.

2022. júl. 21. 07:55
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Bármilyet, amit találsz. Többnyire automatikusan feldrivereti a w10
2022. júl. 21. 08:00
 2/21 A kérdező kommentje:
Sima PCI-buszosat nem találtam, van még?
2022. júl. 21. 08:18
 3/21 anonim ***** válasza:

[link]

Ilyen?

2022. júl. 21. 08:38
 4/21 anonim ***** válasza:
Szerintem win 10 alá biztosan nem lesz. A PCI 32 bit lassan 20 éves cucc, szóval kizárt hogy legyen ilyen bővítőkártyához win 10 támogatás.
2022. júl. 21. 08:42
 5/21 anonim ***** válasza:

Nem olcsó sajnos.

[link]

Erre azt írja, hogy windows10 kompatibilis:

Compatybline operációs rendszerek:

Windows®10 (32 / 64), 8 / 8.1 (32/64), 7 (32/64), Vista (32/64), XP (32/64), 2000

Nincs a közeledben valami számítógép bontó? Ott szoktak ilyenek olcsón lenni.

2022. júl. 21. 08:45
 6/21 anonim ***** válasza:

#5 vagyok Most jutott eszembe, mi lenne, ha nem bővítőkártyár vennél, hanem egy USB Hub-ot. Azt egy usb-re rá tudod dugni és legalább 4 felé elosztja. Nem kell kompatibilitás, nem kell szerelni, csak összedugod és kész, működik.

Pl:

[link]

És még jóval olcsóbb is.

2022. júl. 21. 08:52
 7/21 anonim ***** válasza:

#5 annak szar a leírása, mert nem régi PCI ami a kérdezőnek kell, hanem PCIe.

Nézd meg a lábak kiosztását a képen.

2022. júl. 21. 08:53
 8/21 A kérdező kommentje:

Hátra akartam USB portot, hogy előre ne kelljen bedugni valamit, azaz külső HDD-ket lehessen oda dugni, mert most egy vezetéknélküli USB adapter van oda dugva.

Lehetséges (?) hogy mégis van benne PCI Express nem tudom, 2007 körül kiadott valamilyen Dell OptiPlex Intel DualCore vagy Core2Duo processzorral.

Amióta alaplapra van sokminden integrálva, bővítőkártyákkal meg slot-okkal nem foglalkoztam, így nem tudom hogy milyen PCI Express kártya mivel kompatibilis, vagy rá lehet -e fázni ha olyan verziós PCI Express kártyát veszek amilyen slot-tal nem rendelkezek csak másmilyen PCI Express slot-tal.

2022. júl. 21. 08:58
 9/21 anonim ***** válasza:

#7 "Nem "PCI Express", hanem "sima PCI"-re gondolok."

Ezt a kérdésből idéztem.

Szövegértelmezés nemigen megy.

2022. júl. 21. 08:59
 10/21 anonim ***** válasza:

#9 igen, jól látod.

Amit linkeltél az nem sima PCI hanem PCIe. Akkor kinek nem megy a szövegértelmezés? 🙄

Az USB elosztók pedig max egérre meg billentyűzetre jók. Pndrive, külső meghajtó, vagy olyan eszközök amik nagy adatforgalmúak azok ilyen USB elosztókon nem fognak működni.

Egyébként meg csinálj egy képet az alaplapról, vagy írd le a típusát és akkor nem zsákbamacskázunk, hogy milyen slot van benne.

2022. júl. 21. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!