Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az olyan PCI bővítőkártyák,...

Az olyan PCI bővítőkártyák, amiken USB 2.0 csatlakozók vannak, azok mennyire szoktak jól működni?

Figyelt kérdés
Van egy hibás alaplapom, amin nem mindig hajlandó működni az USB vezérlő. Már a BIOS-ban is végigpróbáltam az összes USB-re vonatkozó beállítást, de sehogy se jó, nyilván hardver hiba. Arra gondoltam, hogy vennék egy olyan PCI bővítőkártyát, amin USB csatlakozók vannak. Ha egy ilyet beletennék a gépbe, akkor vajon működne rendesen? Illetve támogatott a Linux (Arch, Manjaro, Debian) által? Igazából 3-4 eszközt csatlakoztatnék hozzá; egeret, USB-s hangkártyát és egy Bluetooth dongle-t, esetleg néha Flash drive-ot. A billentyűzet az PS/2-vel (lila dugó) van csatlakoztatva, pont azért, hogy az legalább működjön akkor is, ha az USB-t ledobja a gép.

2022. márc. 9. 21:18
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha néha működik néha nem, akkor az lehet táp probléma is.

Vagy szépen lassan ki fog feküdni az alaplap.

Lehet esetleg egy bios frissítéssel próbálkozni.

Nekem is volt egy (asus) alaplapom amin szépen sorban elfáradtak az usb-k, nekem alaplapot kellett cserélnem.

A pci-os linux kezelésről nem tudok érdemben nyilatkozni.

2022. márc. 10. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!