15-20 ezer Forintos egér illetve billentyűzet mivel másabb,mint egy 5 ezer Forintos társa?
Mivel másabb egy 20 ezer Forintos billentyűzet illetve egér,mint egy 5 ezer Forintos?
Aki nem gamer,az is jobban ki tudja használnia 20 ezer Forintos egeret/billentyűzetet?
No de miért kerül annyiba? Speciális feladatokra fejlesztették? Mert akkor azért.
Ha nem, akkor csak pénzlehúzás a márkanévvel, meg az RGB színben pompázó, kézmasszírozós, gőzterápiás légtisztító rendszere.
Semmivel.
Parasztvakitas/szemfényvesztés
Én olyan bő 6 éven keresztül egyszerű egérrel és billentyűzettel játszottam(2-3 ezer forintos teszkós). Pár héttel ezelőtt beruháztam egy Asus TUF gaming (nem mechanikus) billentyűzetre és egy EVGA X20 egérre. A kettő együtt volt 50 ezer forint, és azt kell mondjam ég és föld a különbség egy olcsó pár ezer forintos szetthez képest.
Most vonatkoztassunk el attól, hogy az RGB világítás teljesen személyre lehet szabni, mert ez nem tesz hozzá a használati értékhez. Viszont az mondjuk nálam plusz pont, hogy az Asus billentyűzeten külön minden billentyűhöz lehet adni színt. Ez pl játéknál kuva jó, mert a WASD stb. gomboknak beállítottam fehér világítást.
Ugye az Asus RGB-s termékekhez jár az Aura Sync szoftver, amivel személyre tudod szabni az LED világítást.
Itt én pl. beállítottam azt is, hogy ha Smart módba rakom a billentyűzet világítását, és az Asus Armoury Creat-ben létrehozok egy egyedi sémát, akkor betudom azt állítani, hogy az pl. az F1 F2 stb. billentyűk a processzor hőmérsékletét mutassák.
Hogy ez hogy néz ki? Ha a CPU 40 fokos akkor zölden világítanak az F billentyűk, ha 40-60 fok között van akkor sárgán, ha 60 fok felett akkor meg pirosan. Mondjuk úgy tudom ehhez olyan alaplap is kell, ami támogatja ezeket a funkciókat.
És ez csak az egyik a sok hülyeség közül :D
Ami egyébként tényleg olyan amit bárki használhat, az a macro. Gyakorlatilag 100%-ban átvariálhatod a billentyűzet kiosztását ahogyan te akarod.
Pl. FN gomb + enter és megnyitod a böngészőt és hasonlók, vagy a space helyére az entert stb.
Az egérnél meg kb. ugyanezek, bárhogyan variálhatod a gombokat. A DPI 0-16000-ig személyre szabható. 5 általad bármilyen előre beállított értéket tudsz kapcsolgatni a DPI gombbal. Az oldalsó macro gombokhoz bármilyen funkció társítható. Az RGB 3 zónában beállítható, hogy mondjuk elől pirosan világítson ha 1200 DPI-on van az egér. A görgő kéken hogy tudjad éppen a 3-as macro profilod használod, hátul meg kéken mert az menő :D
Egyébként még rengeteg valóban bárki számára hasznos funkciók vannak ezekben a perifériákban, csak nem akarok miniregényt írni :D
És a legfontosabb, hogy kapsz gyári szoftvertámogatást. Ergo nem kell ismeretlen szoftvereket használnod.
#3 hát nekem van egy olcsó redragon m715 dagger rgb egér 7-8 ezer volt mindent szemelyre lehet benne szabni oldal gombjai is vannak meg macro is van
"F1 F2 stb. billentyűk a processzor hőmérsékletét mutassák.
Hogy ez hogy néz ki? Ha a CPU 40 fokos akkor zölden világítanak az F billentyűk, ha 40-60 fok között van akkor sárgán, ha 60 fok felett akkor meg pirosan. Mondjuk úgy tudom ehhez olyan alaplap is kell, ami támogatja ezeket a funkciókat."
Nekem van tuf f15 2022 laptopom aura synces billentyuzettel itt mukodik ez szerinted?
Ha mechanikus billentyűzetre vonatkozik ez a kérdés, akkor azt javaslom, ha esetleg mediamarkt-ban jársz és van kirakva próbálj ki egyet.
Én sokáig lenéztem azt aki ilyet vesz, mert én billentyűzetemen is ugyan azt lehet leírni, mint a drágával, de kipróbálás után nagyon megtetszettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!