Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 15-20 ezer Forintos egér...

15-20 ezer Forintos egér illetve billentyűzet mivel másabb,mint egy 5 ezer Forintos társa?

Figyelt kérdés

Mivel másabb egy 20 ezer Forintos billentyűzet illetve egér,mint egy 5 ezer Forintos?

Aki nem gamer,az is jobban ki tudja használnia 20 ezer Forintos egeret/billentyűzetet?

2022. júl. 18. 13:21
 1/10 anonim ***** válasza:
74%

No de miért kerül annyiba? Speciális feladatokra fejlesztették? Mert akkor azért.

Ha nem, akkor csak pénzlehúzás a márkanévvel, meg az RGB színben pompázó, kézmasszírozós, gőzterápiás légtisztító rendszere.

2022. júl. 18. 13:46
 2/10 anonim ***** válasza:
8%

Semmivel.

Parasztvakitas/szemfényvesztés

2022. júl. 18. 14:04
 3/10 anonim ***** válasza:
73%

Én olyan bő 6 éven keresztül egyszerű egérrel és billentyűzettel játszottam(2-3 ezer forintos teszkós). Pár héttel ezelőtt beruháztam egy Asus TUF gaming (nem mechanikus) billentyűzetre és egy EVGA X20 egérre. A kettő együtt volt 50 ezer forint, és azt kell mondjam ég és föld a különbség egy olcsó pár ezer forintos szetthez képest.

Most vonatkoztassunk el attól, hogy az RGB világítás teljesen személyre lehet szabni, mert ez nem tesz hozzá a használati értékhez. Viszont az mondjuk nálam plusz pont, hogy az Asus billentyűzeten külön minden billentyűhöz lehet adni színt. Ez pl játéknál kuva jó, mert a WASD stb. gomboknak beállítottam fehér világítást.

Ugye az Asus RGB-s termékekhez jár az Aura Sync szoftver, amivel személyre tudod szabni az LED világítást.

Itt én pl. beállítottam azt is, hogy ha Smart módba rakom a billentyűzet világítását, és az Asus Armoury Creat-ben létrehozok egy egyedi sémát, akkor betudom azt állítani, hogy az pl. az F1 F2 stb. billentyűk a processzor hőmérsékletét mutassák.

Hogy ez hogy néz ki? Ha a CPU 40 fokos akkor zölden világítanak az F billentyűk, ha 40-60 fok között van akkor sárgán, ha 60 fok felett akkor meg pirosan. Mondjuk úgy tudom ehhez olyan alaplap is kell, ami támogatja ezeket a funkciókat.

És ez csak az egyik a sok hülyeség közül :D

Ami egyébként tényleg olyan amit bárki használhat, az a macro. Gyakorlatilag 100%-ban átvariálhatod a billentyűzet kiosztását ahogyan te akarod.

Pl. FN gomb + enter és megnyitod a böngészőt és hasonlók, vagy a space helyére az entert stb.

Az egérnél meg kb. ugyanezek, bárhogyan variálhatod a gombokat. A DPI 0-16000-ig személyre szabható. 5 általad bármilyen előre beállított értéket tudsz kapcsolgatni a DPI gombbal. Az oldalsó macro gombokhoz bármilyen funkció társítható. Az RGB 3 zónában beállítható, hogy mondjuk elől pirosan világítson ha 1200 DPI-on van az egér. A görgő kéken hogy tudjad éppen a 3-as macro profilod használod, hátul meg kéken mert az menő :D

Egyébként még rengeteg valóban bárki számára hasznos funkciók vannak ezekben a perifériákban, csak nem akarok miniregényt írni :D

És a legfontosabb, hogy kapsz gyári szoftvertámogatást. Ergo nem kell ismeretlen szoftvereket használnod.

2022. júl. 18. 14:15
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

#3 hát nekem van egy olcsó redragon m715 dagger rgb egér 7-8 ezer volt mindent szemelyre lehet benne szabni oldal gombjai is vannak meg macro is van

"F1 F2 stb. billentyűk a processzor hőmérsékletét mutassák.

Hogy ez hogy néz ki? Ha a CPU 40 fokos akkor zölden világítanak az F billentyűk, ha 40-60 fok között van akkor sárgán, ha 60 fok felett akkor meg pirosan. Mondjuk úgy tudom ehhez olyan alaplap is kell, ami támogatja ezeket a funkciókat."

Nekem van tuf f15 2022 laptopom aura synces billentyuzettel itt mukodik ez szerinted?

2022. júl. 18. 14:28
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Hiába pontoztok le de ez az igazság . Ez az egér ráadásul sokkal szebb mint a drágább társaik amik túl vannak arazva ebben is magas a dpi
2022. júl. 18. 14:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
20ezres billentyűzet parasztvakítás. De egy mechanikus 40ért már megéri. Ég és föld a különbség. Én munkahelyen is gémer Logitek egeret használok kikapcsolt RGBvel, mert kell a pontosság és a görgetője is fényévekkel jobb.
2022. júl. 18. 19:12
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
#8 kinek mi válik be aki sokat keres az veheti a milliós gépeket meg egereket de van akinek az ár-érték arány is számit
2022. júl. 18. 19:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Egér elsősorban játékoknál, illetve nagy precizitást igénylő munkaszoftvereknél számít, alap felhasználásnál nem annyira lényeg, bár azért érdemes ott sem az 500 forintos kategóriát használni. Klaviatúra meg nagyon egyénfüggő, van akinek mechanikus kell, más a membránosra esküszik, van aki el sem tudja képzelni háttérvilágítás nélkül, mást bosszant stb. Ott sem ajanlott azért a leggagyibbat választani.
2022. júl. 18. 20:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Általában jobb a szenzor bennük, minőségibb nyaghasználatuk van és strapabíróbbak is. Nekeme egy Logitech G502 Protes Spectrumom van, idén négy éves és szerintem megérte annó a 18.000 forintot. Állíthatom a DPI-t, kényelmes és az extra gombok is nagyon jó helyen vannak. Én nem csak játékra használam, hanem mindennapi használatban is és sokkal kényelmesebb vele bármit is csinálni, mint az olcsó irodai egerekkel, még ha az egy nemesebb márkától is van.
2022. júl. 19. 05:07
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha mechanikus billentyűzetre vonatkozik ez a kérdés, akkor azt javaslom, ha esetleg mediamarkt-ban jársz és van kirakva próbálj ki egyet.

Én sokáig lenéztem azt aki ilyet vesz, mert én billentyűzetemen is ugyan azt lehet leírni, mint a drágával, de kipróbálás után nagyon megtetszettek.

2022. júl. 19. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!