Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A dráguló energiaárakkal nőni...

A dráguló energiaárakkal nőni fog a kereslet a keveset fogyasztó számítógépek iránt?

Figyelt kérdés
Vagy nem lesz változás és ugyanúgy megveszik a magasabb fogyasztású számítógépeket is?

2022. júl. 17. 23:00
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Nem az volt a kérdés, hogy aki ki tud fizetni egy drága számítógépet, az mennyire tudja kifizetni a rezsit.

Az volt a kérdés, hogy nőni fog-e a kereslet a keveset fogyasztó számítógépekre.

Még te vesd a szememre, hogy te nem értetted meg a kérdést.

2022. júl. 18. 00:13
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Akkor megpróbálom lassan újra: Aki egy olcsó, keveset fogyasztó gépet engedhet meg magának az olyat vesz ha magas a rezsi ha nem, akinek meg van egy átlagosan többet fogyasztó gépre pénze, magyarul fél millió+ az valószínű nem a rezsin aggódik amúgy sem.

Még annyit segítek: Árban és fogyasztásban van egy egyenes arányosság alapvetően, így lényegében a kérdést is megválaszolja ez. ( Azon apróságot is nyugodtan belekalkulálhatod, hogy a legtöbb direkt energiatakarékosságra optimalizált hardver még drágább is mint a normál társa - na meg lényegében proci létezik csak ilyen )

2022. júl. 18. 00:17
 13/36 A kérdező kommentje:

Hogyan lehet valamit írásban lassan közölni?

Te egy másik kérdésre válaszoltál. Ezt próbálod kimagyarázni.

A kimagyarázásban adott magyarázatod ott sántít, hogy ha valaki az erősebb számítógépet a spórolt pénzéből vette meg, akkor nem biztos, hogy automatikusan abban a helyzetben van, hogy könnyen kifizeti a növekvő rezsit. A magyarok többsége spórol egy drága számítógépre. Vagy megveszi hitelből.

A másik lábára ott sántít, hogy te egy kiragadott esettel példálóztál.

A kérdésre még mindig képtelen voltál válaszolni.

2022. júl. 18. 00:31
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Arról nem tehetek ha mindent szó szerint veszel. De ennél tényleg nem lehet egyszerűbben, pedig egy kis segítséget is már direkt odatettem, hogy általában ami energiatakarékosabb, az drágább. De akkor megpróbálom a legegyszerűbben: Aki olcsó ( keveset fogyasztó gépet ) engedhet meg magának az oylat fog venni, aki megengedheti magának a drágább, többet fogyasztót annak továbbra sem a rezsire fognak menni az utolsó forintjai : A piac továbbra is ugyanolyan marad alapvetően, se nem fog több se nem fog kevesebb ilyen vagy oylan gép fogyni a fogyasztás miatt.

Így már eléggé egyértelműen írtam le, mert lényegében eddig mindig erre mutattam rá...

2022. júl. 18. 00:39
 15/36 A kérdező kommentje:

"A piac továbbra is ugyanolyan marad alapvetően, se nem fog több se nem fog kevesebb ilyen vagy oylan gép fogyni a fogyasztás miatt."

Sikerült választ adnod. Ha ezzel kezded, akkor nem pazarolsz el rengeteg karaktert és időt.

2022. júl. 18. 00:52
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
De végig erre céloztam, ugyanezt jeleztem, bár több időt akkor tényleg felesleges fecsérelni.
2022. júl. 18. 00:56
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem fogják keresni. Mai gépek nem fogyasztanak sokat amit nem játékra használnak (ha meg játszani akarnak, akkor nem fognak kevesebbet fogyasztót keresni, mert azon nem tudnak játszani).

Nekem csak egy i5-6500 és GTX1060 6GB-os PC-m van, ami arra elég amire nekem kell (1440p közepes grafika nem a legújabb játékok). Mértem fogyasztást:

alapjárat 89W

netezés, filmnézés 93W

játék 190W

Szóval 100Ft-os kWh-t feltételezve ez óránként 9Ft átlag felhasználásra, óránként 19Ft játékra. Nagyon nem játszok, naponta olyan 4 órát megy a gép, ez havonta egy ezres a piaci áron. Ha meg alatta vagy átlagnak akkor töredéke. Röviden, nem éri meg alacsonyabb fogyasztásúra cserélni, amire ráköltenél pénzt, miközben éves szinten 10ezer körül költesz áramra...

2022. júl. 18. 08:54
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Amikor megnőtt a benzinár, akkor sem kezdtek el kevesebbet autózni az emberek. Hogy most havonta egy százassal többe fog kerülni a géphasználat, senkit sem érdekel
2022. júl. 18. 08:55
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Amikor megnőtt a benzinár, akkor jelentősen megnőtt az utakon a lovaskocsik száma, a belső égésű autókat pedig már a kutya se veszi... :D

Sportautó helyett pedig a lovaglás válik divattá.

2022. júl. 18. 09:11
 20/36 Shaddark ***** válasza:
100%

A mai gépek a használt teljesítmény arányában fogyasztanak.

A számítógép fogyasztása nem egy statikus szám.

Ha netezel vagy videót nézel, a nagy fogyasztású gépek is keveset fogyasztanak.

Játék közben meg sokat, de azok viszont el sem indulnak egy alacsony fogyasztású gépen.

2022. júl. 18. 09:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!