Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem megy a számítógépem?

Miért nem megy a számítógépem?

Figyelt kérdés

Vettem új alaplapot,ramot, procit, összeraktam a gépet és ha bekapcsolom minden ventillátor forog, látszólag minden működik de nincs kép. Az alaplapomon van EZ debug led. Amikor bekapcsol a gép azonnal ég a cpu led, majd kb 1 peec múlva az kialszik és kigyullad helyette a vga led. A hardverek amiket vettem kompatibilisek egymással így az nem lehet gond.

Amiket kipróbáltam és nem hozott eredményt: kiszedtem a gombelemet pár percre majd visszaraktam és újraindítottam, kihúztam a háttértárakat az alaplapból és úgy indítottam, megpróbáltam 1 db rammal indítani, többször leellenőriztem mindennek a csatlakozását.

Valakinek van még ötlete hogy miért nem szűnik meg ez és hogy orvosolható. A vásárlásnál annyit mondtak hogy lehet bios frissítést kell csinálni majd ha kigyullad nekem a cpu led. De nekem sajnos a vga led ég és amíg nincs kép nem tudok belépni biosba stb.. Egyébként a videokártya 100% hogy jó mert be lett rakba egy másik gépbe és ad képet. A hardverek amiket vettem: MSI B550M-A PRO alaplap, Ryzen 3 4100 proci, Kingston Fury Beast 2x4gb 3200Mhz RAM. A videokártyám Geforce gt 1030.

Barmilyen segítség jól jönne!

2022. júl. 16. 09:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Valakitől nem tudsz egy procit kölcsönkérni?
2022. júl. 16. 13:18
 12/13 A kérdező kommentje:
Sajnos senkitől :/
2022. júl. 16. 15:08
 13/13 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy eső után köpönyeg, de leírom, hogy hogyan kellett volna csinálni az alaplapvásárlást.

Miután kiválasztottad az alaplapot és a procit meglátogatod az alaplap honlapját és ott megnézed a CPU supportban, hogy a kiválasztott processzornak melyik bios verzióra van szüksége. Jelen esetedben ennél az alaplapnál és processzornál a 7C96v26 biosverziót jelenti. Látható, hogy ez szinte majdnem a legújabb verzió(7C96v28). Ebből következtethetünk arra, hogy nagy valószínűséggel nem ez lesz az alaplapban, hanem valamelyik régebbi. Ebben az esetben, ha olyan helyről veszed, ahol van rá lehetőség kérni kell a bios frissítését is. Ezt pár ezer forint felárért megteszik és frissítenek a legújabb elérhető verzióra. És akkor nincsen ilyen probléma.

Esetedben az a megoldás, hogy végigtelefonálod az közeledben levő szervizeket, hogy hol vállalják a frissítést.

2022. júl. 16. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!