Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SSD: gépből kivéve fél év...

SSD: gépből kivéve fél év után is megmaradnak az adatok rajta? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Gépből kivett, szekrénybe eltett SSD meghajtón az adatok akár fél év múlva is megmaradnak? (sértetlenül)?

Azt olvastam több helyen, hogy hosszútávú adattárolásra és backup-ra nem alkalmas, mert (időnként) feszültséget igényel, hogy az adatok hosszútávon megmaradjanak rajta.

Bár tudom hogy nem olyan mint a RAM memória, ami a gép kikapcsoláskor tartalmát elveszti, de elég egyértelműen le van írva, hogy pár hetente feszültséget kell kapni.

Valaki azt is mondta (aki rendszeresen gépeket szerel), hogy olyan módon fog megsérülni, amely a fájlok integritását lehetetlenné teszi, például sok helyen ami "1" volt, az "0" lesz, ilyen módon az összes tömörített .docx .zip .rar .jpg fájlnak búcsút lehet inteni.

Tehát hogy ha hosszútávon nem kap feszültséget, akkor majd ez lesz.

2022. júl. 13. 17:30
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Backupra azért nem használunk SSD-t, mert drága GB-onként számolva.
2022. júl. 14. 08:13
 22/28 A kérdező kommentje:
A QLC-s flash technológia egyre olcsóbbá teszi...
2022. júl. 14. 11:53
 23/28 anonim ***** válasza:
0%
#22 western digital 1terrásat látok arukereson 10 ezer forintért szerintem megéri a pénzt ha pl videóvágó szoftvereket használsz vagy sok tárhely kell akkor jó ár érte
2022. júl. 14. 12:01
 24/28 A kérdező kommentje:
Ez az újabb flash különösen nem lehet a tartósságáról híres. :)
2022. júl. 14. 15:08
 25/28 anonim ***** válasza:
0%
nem tudom mi bajotok van 23-assal de a western digital a legjobb márkák között van
2022. júl. 14. 15:14
 26/28 anonim ***** válasza:
48%
25-ös, te vagy a 23-as is! :D
2022. júl. 14. 16:42
 27/28 anonim ***** válasza:

#26 és??

nem értem a lepontozást? Mi bajotok a WD-vel???

2022. júl. 14. 16:47
 28/28 A kérdező kommentje:
Lehet a QLC technológia adatmentésre történő megbízhatóságával van problémájuk.
2022. júl. 14. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!