AMD EPYC 7232P proci, milyen alaplapot vegyek?
Figyelt kérdés
Munkában frissítették a hardvereket és minden alkalmazott kapott egy AMD EPYC 7232P-t. Milyen alaplap jó, de nem drága?
Vagy inkább jobb lenne eladni?
2022. júl. 13. 00:13
1/6 anonim válasza:
2/6 anonim válasza:
sWRX8 foglalat... a legolcsóbb lapok olyan 300 körül indulnak és innen felfelé...
Otthonra amúgy sincs ennek értelme, egy 8/16-os Ryzen csak annyi extra hogy 128 PCI-E sávot képes kezelni.
3/6 anonim válasza:
Én feldobnám apróra. Ez nem magánszemélyek számára, otthonra kitalált platform, az árak is ennek megfelelőek sajnos. Még ha vennél is deszkát hozzá, a proci extra képességeit, amivel több egy sima Ryzennél, nem igazán tudnád kihasználni.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Jó drágák az alaplapok...
2022. júl. 14. 00:12
5/6 x0 válasza:
Az Epyc SP3 foglalatú: a 2-es rosszul írta, az nem jó hozzá! Csak pufferelt RAM jó hozzá (RDIMM, LRDIMM), PC-hez meg csak nempufferelt (UDIMM). Beállítható hogy 120 W vagy 155 W legyen a maximális fogyasztása. Lehet hogy csak olyan gyártmányú alaplapban megy amilyenben korábban volt! Például ha Dell szerverben van, és bekapcsolod, akkor többé csak Dell gyártmányú számítógépben működik! Támogatja az ECC memóriát, 32 MB cache van benne. Engem is drága alaplap tartott vissza, RDIMM-et szívesebben vettem volna mint UDIMM-et.
6/6 x0 válasza:
+ Windows-ból hivatalosan legalább Pro for Workstations kell, vagy szerver, az alaplapokon alig van USB csatlakozó, stb. A Dell szerver az UEFI/BIOS digitális aláírása hardveres ellenőrzése miatt olyan, csak a Dell ismeri a kulcsot amivel alá tudja írni az UEFI/BIOS-t. Hang kimenet nem tudom van-e az alaplapokon, szinte csak a SuperMicro gyártja. ASUS-ban amit láttam, nem ATX ház való hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!