Intel 1700 alaplapra csak kifejezetten 1700-as jelölésű CPU hűtőt lehet rakni?
A kérdés lehet kicsit értelmetlen :D Arról lenne szó, hogy elkezdtem egy gépet összerakni PCX-en és 1700-as laphoz alig van CPU hűtő. Konkrétan ennyi van csak a találatok között: [link]
Ez így elég sovány választék.
A kérdésem az lenne, hogy van e valami átalakító amivel pl. 1200 vagy régebbi foglalatú hűtőket is rálehet szerelni az 1700-as lapra?
Mert legalább 10x több választék lenne úgy. Illetve a PCX-nél ezt gépösszeszerelésnél megtudják oldani? (már ha megoldható).
amilyen utólagosan kapható socket 1700-as KIT, akkor felszerelhető, egyébként nem.
nem csak PCX létezik, parancsolj:
itt 41 féle léghűtő van, +60 fajta vízhűtő
#1 köszi.
Perszer nyilván tudom hogy van máshol is hűtő :D Csak mivel a PCX-en vásárlok egy komplett gépet, vagyis most legózom össze a hardvereket és építettem majd össze velük, így máshonnan nem opció a CPU hűtő beszerzése.
Legalábbis mindent egy helyen akarok megvenni, illetve összerakatni velük készre.
Akkor hétfőn majd megbeszélem velük telefonon hogy megtudják e oldani valamilyen KIT-el a kiszemelt 1200-as hűtőnek a felszerelését.
Ha elérhető a piacon hozzá 1700-as adapter akkor beszerzik neked és azzal küldik a gépet. Jo fejek.
Amugy ha magad vennéd darabonként, akkor 50-80 ezer Ft-al olcsóbban jönnél ki, de ezt gondolom tudod.
#3 igen tisztában vagyok vele. Bár közben nézegetem az árukeresőn is az árakat, és igazából a VGA náluk egyáltalán nem vészes az átlag árhoz képest.
257 ezer, árukeresőn egyetlen olcsóbb van 233 ezerért valami unibolt.hu amiről életemben nem hallottam még, és nem is mernék onnan VGA-t vásárolni [link]
Nem azért mert félek hogy féltéglát küldenek, hanem mert nem tudom hogy a garanciáztatás hogyan megy náluk.
Összességében van ami a PCX-en elég jó árban van, van ami meg valamivel drágább. Viszont ha azt nézem, hogy külön-külön rendelném meg, és mindenhova fizetném a szállítási illetve utánvét díjat, annyira nem biztos hogy sokkal jobban jövök ki. Nem csak anyagilag, hanem időben is mikor lesni kell a futárokat mikor hozzák ki, vagy csomagpontra járkálni. PXC-től meg 2010 óta vásárlok, eddig 3x kellett velük garanciába cseréltetnem és zökkenőmentesen ment minden. Nekem ez fontos szempont, hogy ne kelljen harcolnom a bolttal a pénzemért vagy a cseredarabért.
700 ezret tudok erre most rászánni, tavaly ennek az összegnek a 2/3-át csak a VGA tette ki. Szerencsére most már "élhetőbb" áron vannak a közepes szintű VGA-k, így ebbe a 700 ezres keretbe viszonylag kényelmesen beletudok férni.
Közben tegnap utánanéztem én is a dolognak, és valóban ezen az alaplapon úgy van a kialakítás, hogy tudjon fogadni 1200-as hűtőket is.
Viszont néztem róla videót meg olvastam fórumokat is, főleg külföldi gépépítőket akik ezzel az Asus alaplappal "kísérleteztek" hogyan lehet rátenni az 1200-as hűtőt.
Na most senki nem javasolta ezt a megoldást, meg is mutatták videóban hogy miért.
1200-as hűtő lefogató tőcsavarjain a menetes rész nem elég hosszú, és gyakorlatilag csak sufni tuningal lehetne rá feltenni. Különben nem lehet úgy meghúzni csavarokat, hogy rendes nyomáspont alakuljon ki a hűtő és a CPU felülete között. Magyarán ha nincs kiékelve alátétekkel a csavar alatt, akkor csak lazán lehetne rászorítani a hűtőt.
Gondolom az 1200-as processzorok magasabbak mint az 1700-es, azért van ez a probléma.
Azt meg nem akarom hogy alátétekkel legyen ékelgetve, mert szállítás vagy mozgatás közben így simán megcsúszhat a toronyhűtő a pasztázott CPU felületén.
Szóval maradtam az 1700-as sovány választékból egy Arctic Freezer i35 mellett.
Köszi mindenkinek a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!