Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Régi, használhatatlan laptop-t...

Régi, használhatatlan laptop-tól hogy lehet megszabadulni?

Figyelt kérdés

Már be se lehet kapcsolni, vannak rajta személyes adatok, képek stb emiatt nem akarom, hogy bárki megkaparintsa.

Ha egy MediaMarkt-ba elvinném leadni, akkor mi a garancia arra, hogy nem élnek vissza az adataimmal?

Van olyan része a laptop-nak, amit ha kiveszek elveszlik róla minden adat?

2022. júl. 6. 19:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
A kiszedett HDD egy külső házba téve tovább használható, nem értem miért kellene mindenáron agyonverni.
2022. júl. 6. 21:14
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
A többi részét le kell adni a hulladékudvarba, mert értékes fémek vannak benne. De viheted a számítógépes szervizbe is.
2022. júl. 6. 21:23
 13/15 anonim ***** válasza:
47%

11-esnek plusz pont. Én is a külső hdd házra szavazok, így 2 legyet ütsz 1 csapásra:

Kivetted az adataidat, ergo senki nem fér hozzá, valamint a személyes adatok, képek stb továbbra is elérhetőek maradnak számodra.

2022. júl. 7. 15:16
 14/15 anonim ***** válasza:
55%

"Újrahasznosításról annyit, hogy 20 éves a laptop."

Idő kérdése és retró laptopként eladható lesz jó drágán, mint a Trabant :)

2022. júl. 7. 17:00
 15/15 anonim ***** válasza:

#13:

Azért a fontos adatokról egy 20 éves merevlemeznél én biztosan készítenék másolatot egy frisebbre. Meg tapasztalatom szerint (IT-sként vagy 100-200 merevlemezzel már volt dolgom) 10 éves kor környékén eléggé kezdenek bizonytalanok lenni. Még ha minden szektor olvasható is, kezd a sebesség egy szekvenciális felület tesztnél is durván ingadozni, ami azt jelenti hogy "gyengül" az adathordozó réteg. És lehet a SMART diagnosztika még nem is mutatja a bajt.

Ha 5 év fölötti a merevlemez, újra használatba vétel előtt en mindig szoktam javasolni egy felület tesztet (pl HardDisk Sentinel regisztrált változata). A fontos adatokat lemásolni róla. Majd az összes szektort random adatokkal felülírni és visszaolvasni. Ha "kibírja" szektor áthelyezés nélkül (bad block, reallokáció) és a sebesség sem ingadozik össze-vissza akkor nagy valószínűség szerint még megbízható.

2022. júl. 7. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!