Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért szaggat a játék 60 fps...

Miért szaggat a játék 60 fps alatt?

Figyelt kérdés
Amint leesik az fps 60 alá, borzasztóan elkezd akadni a játék, kb. olyan mintha lenne vagy 20 fps-em. Teljesen mindegy, hogy a Vsync ki vagy be vagy be van kapcsolva. Próbáltam lockolni RTSS-el, újratelepítettem a játékot, de semmi nem használt.

2022. júl. 5. 11:54
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
82%
Táppal sincs semmi probléma, ennyit erről. Ha már előtte is voltak gondok akkor memoria is kizárható, hőmérsékletek milyenek, proci és VGA?
2022. júl. 5. 12:47
 12/27 anonim ***** válasza:
0%
#11 ha nem irta le a táp tipusát akkor muszáj megkérdezni...
2022. júl. 5. 12:49
 13/27 A kérdező kommentje:
Proci 60 fok körül mozog, a videokártya pedig 70 fok körül. Ezek teljesen elfogadható értékek szerintem.
2022. júl. 5. 12:51
 14/27 anonim ***** válasza:
0%
akkor lehet hogy ryzen nem birja a videokártyádat, válts intelre de javitsatok ki ha tévedek
2022. júl. 5. 12:53
 15/27 anonim ***** válasza:
71%

Akkor még két dolog: Játékok miről futnak HDD vagy SSD?

Illetve fel kéne dobni egy afterburnert vagy más hasonló szoftvert amivel ingame tudod monitorozni a gépet, és megfigyelni hogy mikor előjön a jelenség akkor a proci és a vga kihasználtság miként alakul.

Pl ha a proci kihasználtsága megugrik angyon akkor elhet gyanakodni arra hogy a háttérben elindul valami foylamat ami megterheli.

2022. júl. 5. 12:54
 16/27 A kérdező kommentje:
Még amit esetleg el tudok képzelni, hogy (mivel 60Hz-es monitorom van), ha leesik 60 alá az fps nincs szinkronban a képfrissítéssel. Viszont ezt sem tartom valószínűnek mivel a régi gépemmel is ezt a monitort használtam, és szaggatásmentesen játszottam 40-50 fps körül.
2022. júl. 5. 12:55
 17/27 anonim ***** válasza:
76%
Nem, monitortól ez független, ha kevesebb az FPS mint 60 akkor annyi történik hogy egy-egy képkockát megjelenit többször a monitor attól függően mennyi az FPS, mivel ugye a képfrissítése az fix, de akadozást ez enm okoz.
2022. júl. 5. 12:57
 18/27 A kérdező kommentje:
A játékok HDD-ről futnak, megnéztem már afterburnerrel is, de nem változik semmit a hardverek kihasználtsága, amikor szaggat. A Frametime viszont 60 fps fölött sem egyenes teljesen. (Csak akkor ugye nem akad)
2022. júl. 5. 12:59
 19/27 anonim ***** válasza:
76%

Ha van SSD a gépben, próbálj meg egy játékot arról futtatni, lehet ezzel meg is oldódik.

Bár az nem derült ki pontosan melyik játékok amikkel játszol, de főleg nagyobb nyílt világot használó játékok esetében könnyen képes ezt előhozni egy HDD. Egyszerűen már nem képes elég gyorsan betölteni róla az adatokat.

2022. júl. 5. 13:02
 20/27 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy mindegyik játék ezt csinálja, ha nem vagyok 60 fps felett. Legutóbb a Rise of the Tomb Raiderben tapasztaltam, de korábban már az Assassin's Creed Odysseyben és a Far Cry 6-ban is előfordult, csak hogy néhány példát említsek.
2022. júl. 5. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!