Mely alkatrészekből és mennyiért lehet egy ilyen pc-t összerakni?
Igazából a keret olyan max. 400-450 ezer forint lenne, de minél olcsóbban kijön, nekem annál jobb, de azért a pénzt sem sajnálom rá.
A lényeg, hogy olyan gépet szeretnék összerakni, amin a legtöbb népszerű játék stabil 60 fps-sel elfut mondjuk olyan közepes grafikán, de a minimum grafikán tényleg fixen vigye 60 fps-sel. AMD-s gépet szeretnék mindenképpen, Fractal Design Meshify C házban. Annyi még fontos, hogy a tápegységem már megvan, egy Seasonic FOCUS GX-650W Gold, ez nem számít bele a keretbe.
Összeírtam már magamnak régebben egy setupot, de nem hinném, hogy ár-érték arányban az lenne a legjobb megoldás, úgyhogy ezért kérnélek meg titeket, hogy leírjátok, szerintetek egy ilyen gépet mely alkatrészekből lehetne összehozni, hogy a lehető legkevesebb áron tudja a legtöbbet?
Nekem az RGB világítás nem hogy nem fontos, de még idegesít is, szóval ilyen csilivili dolgokat nem igazán szeretnék a gépbe.
Gondolkoztam azon, hogy később áttérek egy 1440p-s monitorra, így ezt is érdemes számításba venni, hogy azon is valamennyire el tudjanak majd futni a játékok.
Előre is köszönöm a válaszokat!
azert 6600 tol sok jobb van erosebb ujabbak igy ha egybol tudod is jolenne valami jobb
5600 es G majdnem egyarban van es az igp nelkuli picit erosebb igaz vga mellett is hasznos ha van igp is
Te az 5600X-re gondolsz nem? Mert az 5600 és az 5600G lényegében megegyezik, mindkettő 4,4Ghz-ig tudja magát boostolni, sőt, igazából az 5600G alapórajele magasabb kicsit mint a sima 5600-é ( 3,9 vs 3,5Ghz )
5600X 4,6-ra boostol, de cserébe 15-el drágább is, annyit nem ér meg az a 200Mhz
5600G-t nem vennék több okból sem. Egyrészt csak PCI-E 3.0-t támogat, másrészt abban le van felezve a cache ami kritikus a játékok szempontjából.
Ha AMD akkor vagy Ryzen 5 5600 vagy Ryzen7 5700X ( utóbbinak sok értelme nincs csak játékra).
Ha nincs különleges extra kívánság akkor én törekednék arra, hogy a rendszer "alapja" olcsó legyen és a lehető legtöbb pénzt tolnám a legkritikusabb komponensbe: a videókártyába.
Ha nem kell 28 000 csatlakozó, nem akarsz Ryzen 9-et tuningolni a lapban akkor felesleges a komolyabb és drágább lapot megvenni, semmi pluszt nem fog nyújtani egy Ryzen5 mellett.
Ryzen 5 5600, valami rendes nvme SSD mellé, egy olcsó B550-es lap, legalább 16GB DDR4 3600CL16 a maradékot meg bele lehet locsolni a videókártyába.
"hogy minél alacsonyabb a cache, annál jobb"
A cache latencynek kell alacsonynak lennie, magának a cachenek meg minél nagyobbnak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!