Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mely alkatrészekből és mennyié...

Mely alkatrészekből és mennyiért lehet egy ilyen pc-t összerakni?

Figyelt kérdés

Igazából a keret olyan max. 400-450 ezer forint lenne, de minél olcsóbban kijön, nekem annál jobb, de azért a pénzt sem sajnálom rá.

A lényeg, hogy olyan gépet szeretnék összerakni, amin a legtöbb népszerű játék stabil 60 fps-sel elfut mondjuk olyan közepes grafikán, de a minimum grafikán tényleg fixen vigye 60 fps-sel. AMD-s gépet szeretnék mindenképpen, Fractal Design Meshify C házban. Annyi még fontos, hogy a tápegységem már megvan, egy Seasonic FOCUS GX-650W Gold, ez nem számít bele a keretbe.

Összeírtam már magamnak régebben egy setupot, de nem hinném, hogy ár-érték arányban az lenne a legjobb megoldás, úgyhogy ezért kérnélek meg titeket, hogy leírjátok, szerintetek egy ilyen gépet mely alkatrészekből lehetne összehozni, hogy a lehető legkevesebb áron tudja a legtöbbet?

Nekem az RGB világítás nem hogy nem fontos, de még idegesít is, szóval ilyen csilivili dolgokat nem igazán szeretnék a gépbe.

Gondolkoztam azon, hogy később áttérek egy 1440p-s monitorra, így ezt is érdemes számításba venni, hogy azon is valamennyire el tudjanak majd futni a játékok.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2022. júl. 4. 15:55
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm a válaszaid! Sokat segítettél! :D
2022. júl. 4. 17:07
 12/18 anonim ***** válasza:
Szívesen.
2022. júl. 4. 17:12
 13/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
22%

azert 6600 tol sok jobb van erosebb ujabbak igy ha egybol tudod is jolenne valami jobb

5600 es G majdnem egyarban van es az igp nelkuli picit erosebb igaz vga mellett is hasznos ha van igp is

2022. júl. 4. 17:17
 14/18 anonim ***** válasza:

Te az 5600X-re gondolsz nem? Mert az 5600 és az 5600G lényegében megegyezik, mindkettő 4,4Ghz-ig tudja magát boostolni, sőt, igazából az 5600G alapórajele magasabb kicsit mint a sima 5600-é ( 3,9 vs 3,5Ghz )

5600X 4,6-ra boostol, de cserébe 15-el drágább is, annyit nem ér meg az a 200Mhz

2022. júl. 4. 17:23
 15/18 anonim ***** válasza:
62%

5600G-t nem vennék több okból sem. Egyrészt csak PCI-E 3.0-t támogat, másrészt abban le van felezve a cache ami kritikus a játékok szempontjából.

Ha AMD akkor vagy Ryzen 5 5600 vagy Ryzen7 5700X ( utóbbinak sok értelme nincs csak játékra).

Ha nincs különleges extra kívánság akkor én törekednék arra, hogy a rendszer "alapja" olcsó legyen és a lehető legtöbb pénzt tolnám a legkritikusabb komponensbe: a videókártyába.

Ha nem kell 28 000 csatlakozó, nem akarsz Ryzen 9-et tuningolni a lapban akkor felesleges a komolyabb és drágább lapot megvenni, semmi pluszt nem fog nyújtani egy Ryzen5 mellett.

Ryzen 5 5600, valami rendes nvme SSD mellé, egy olcsó B550-es lap, legalább 16GB DDR4 3600CL16 a maradékot meg bele lehet locsolni a videókártyába.

2022. júl. 4. 17:39
 16/18 A kérdező kommentje:
#15 Én azt hittem, hogy minél alacsonyabb a cache, annál jobb. De akkor most nem tudom, hogy ez az érték pontosan mit is jelent.
2022. júl. 4. 18:01
 17/18 anonim ***** válasza:

"hogy minél alacsonyabb a cache, annál jobb"

A cache latencynek kell alacsonynak lennie, magának a cachenek meg minél nagyobbnak :D

2022. júl. 4. 18:35
 18/18 A kérdező kommentje:
Oh, köszönöm a felvilágosítást! :D
2022. júl. 5. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!