Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mely alkatrészekből és mennyié...

Mely alkatrészekből és mennyiért lehet egy ilyen pc-t összerakni?

Figyelt kérdés

Igazából a keret olyan max. 400-450 ezer forint lenne, de minél olcsóbban kijön, nekem annál jobb, de azért a pénzt sem sajnálom rá.

A lényeg, hogy olyan gépet szeretnék összerakni, amin a legtöbb népszerű játék stabil 60 fps-sel elfut mondjuk olyan közepes grafikán, de a minimum grafikán tényleg fixen vigye 60 fps-sel. AMD-s gépet szeretnék mindenképpen, Fractal Design Meshify C házban. Annyi még fontos, hogy a tápegységem már megvan, egy Seasonic FOCUS GX-650W Gold, ez nem számít bele a keretbe.

Összeírtam már magamnak régebben egy setupot, de nem hinném, hogy ár-érték arányban az lenne a legjobb megoldás, úgyhogy ezért kérnélek meg titeket, hogy leírjátok, szerintetek egy ilyen gépet mely alkatrészekből lehetne összehozni, hogy a lehető legkevesebb áron tudja a legtöbbet?

Nekem az RGB világítás nem hogy nem fontos, de még idegesít is, szóval ilyen csilivili dolgokat nem igazán szeretnék a gépbe.

Gondolkoztam azon, hogy később áttérek egy 1440p-s monitorra, így ezt is érdemes számításba venni, hogy azon is valamennyire el tudjanak majd futni a játékok.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2022. júl. 4. 15:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
12%

új fajta 16 magos ryzen

ddr5 ram minimum 16 giga

rtx 3060 12gb

gépház

2022. júl. 4. 16:18
 2/18 anonim ***** válasza:
52%

Ryzen 5 5600G

GIGABYTE B550 Gaming X V2

Kingston Fury 16GB Beast DDR4 3600MHz CL17 KIT

SAMSUNG 1TB 970 EVO Plus M.2 PCIe

Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 NITRO+

Euuel megvagy kb 370-400 között attól függ hol vásárolod. Gépházat direkt nem írtam, mert nyilván ott azért valamennyire a külső is fontos lehet mégis Te látod. Illetve igény szerint mehet akár bele több / nagyobb SSD és/vagy HDD még.

2022. júl. 4. 16:26
 3/18 anonim ***** válasza:
61%
Ja elnézést, elfelejtettem közbe hogy ház már meg is van.
2022. júl. 4. 16:27
 4/18 anonim ***** válasza:
85%
( Első tudom ki vagy, de csak a poén kedvéért mutass már egy Ryzent ami támogat DDR5-öt és megveheti most. :D )
2022. júl. 4. 16:29
 5/18 A kérdező kommentje:

Én ezt a videókártyát néztem MSI Radeon RX 6600 8GB GDDR6 128bit. Ez mennyivel rosszabb annál, amit írtál #2?

Aztán még néztem ezt a proci hűtőt: ARCTIC Freezer 34 eSports DUO. Ez megfelelne a Ryzen 5 5600G-re? Úgy értve, nem lenne túl kevés?

Plusz ezeket a házhűtőket gondoltam, mert szerintem nagyon szépen néznek ki: ARCTIC P12 Value Pack. De asszem talán 2 jár alapból a házhoz, de ebben nem vagyok biztos.

2022. júl. 4. 16:36
 6/18 anonim ***** válasza:
57%

Amit néztél az sima 6600 nem XT, játéktól függ, de átlagosan 20-40%-al lassabb.

Hűtés az elég lenne kényelmesen, amúgy elfelejtettem megemlíteni azért G-s a proci mert árban konkrétan olcsóbb mint a sima 5600, szóval bonuszként ott van benne az integrált grafika.

Ventik amiket kinéztél minőségre rendben vannak, igazából ez is ugye már hogy mi tetszik kinézetre.

2022. júl. 4. 16:43
 7/18 A kérdező kommentje:
Tehát akár először gpu nélkül is összerakhatnám a gépet, és simán futna a rendszer? Mert ha ez lehetséges, lehet, már előbb összeraknám a gépet, és csak ha összegyűlne a maradék pénz a gpu-ra, utólag tenném bele. A mostani gépem nagyjából egy krumpli szintjén van, szintén integrált gpu-val, szóval így is, úgy is gyorsabb lenne a mostaninál.
2022. júl. 4. 16:48
 8/18 anonim ***** válasza:
77%
Igen, ebben a prociban van integrálva.
2022. júl. 4. 16:49
 9/18 A kérdező kommentje:
És van akármi előnye ennek az alaplapnak a másikkal szemben? ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
2022. júl. 4. 16:53
 10/18 anonim ***** válasza:
65%
Hát ha a keretbe belefér akkor válaszd inkább az Asus-t, kicsit komolyabb VRM van rajta, bordák gyárilag SSD-re, illetve hátlapi csatlakozók terén is előnyben van. Gigabyte-nál kb a GIGABYTE B550 AORUS ELITE AX V2 ami vele egy szintben van, csak ahogy számolgattam nem akartam feljönni eddig a 70-80 ezres sávig ezért lett amit írtam, hogy biztosan beférj a keretbe, és inkább VGA-ra számoltam hogy maradjon egy 200 mindenképp.
2022. júl. 4. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!