A processzorom és a tápom kitudja hajtani ezt a vga-t?
Radeon RX 460 4gb vgat szeretnék venni. Ami kb 5%-al gyengébb mint egy gtx 960 vagy 1050 3gb.
És ezeknek a cuccoknak kéne hajtania. 1600x900 illetve 1920x1080-ba. De az elden ringben lehet, hogy még lejjebb kell vinnem a felbontást.
Intel Core I5 2300
9gb ddr3 ram
XIGMATEK GO GREEN Series PSU 80Plus 500W
Ez egy tök jó teszt és friss, csak ebből nem tudjuk meg hogyan viszonyul a teljesítménye egy friss driveres GTX960-hoz. Ezt így komolyan vehetjük? :D
Ha nem te linkelted bocsi, az anoním felhasználók egyformák :D
"Keresel egy 960 át mellé, találsz a csatornáján."
Én állítottam valamit, linkeltem mellé forrást is de ez nem komolyan vehető.
Te állítottál vmit és én ketessek hozzá forrást, ez így komoly. Legközelebb én is így csinálom majd, kösz a tippet. :)
Én mit állítottam? Hogy gyorsult a 460. Azért ne gondold már, hogy nekem ez fontos, az elég szégyen rád nézve alapból, hogy nem tudtad, hogy az rx-ek gyorsultak... :)
Nesze
" Azért ne gondold már, hogy nekem ez fontos, az elég szégyen rád nézve alapból, hogy nem tudtad, hogy az rx-ek gyorsultak... :)"
Mivel RX-em van nekem is, lehet hallottam ám róla. Elég közismert tény, hogy a driverekkel gyorsultak az RX-ek, de főleg a combosabbak: a Vegák, Radeon VII és az RX5700 pl egész jól "öregedett". Na de az új korában is lófsz Rx460 gyorsult 25%-ot? Mert néhány tesztben ennyit kapott a GTX960-tól anno. Nyilván az Nvidia semmit nem változtatott a driveren azóta. Mondom RX480-am van :)
Szép a második linkelt teszt, de amit nem tudunk meg belőle: ugyanaz e a hardver és szoftverkörnyezet? A processzort és a RAMot látjuk, de ha megnézed a GTA-t nem a benchmark futott le, hanem mindkét alkalommal más scene.. Összehasonlítható?
Jobban teljesít a két linkelt tesztben a 4GB-os RX460, mint a !!2GB-os!! GTX960? Háát, ha elfogadjuk a két linkedet valid tesztnek akkor nem, pedig a teszteknél azért látszik egy-kettőnél hogy az RX460 VRAM használata az jócskán több, mint amennyi a GTX960-on volt :D
Akkor most a te tesztjeid alapján kimondhatjuk, hogy hiába "öregedett" jobban az RX460, mint a GTX960 még így sem tudja lenyomni a 4GB-os RX460 a 2GB-os GTX960-at? Akkor most hova jutottunk? A #5-ben ezt írtam:
"A kérdező annak tudatában szeretne RX460-at venni, hogy az 5%-kal kisebb teljesítményű, mint a GTX960 ami nem igaz, az RX460 jóval gyengébb, sok esetben akár 25%-kal kisebb teljesítményt produkál."
Az általan linkelt két teszte pedig ezt elátámasztja, néhány játékban még 2021-ben is megvolt a 25%. Köszi a megerősítést :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!