Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A processzorom és a tápom...

A processzorom és a tápom kitudja hajtani ezt a vga-t?

Figyelt kérdés

Radeon RX 460 4gb vgat szeretnék venni. Ami kb 5%-al gyengébb mint egy gtx 960 vagy 1050 3gb.

És ezeknek a cuccoknak kéne hajtania. 1600x900 illetve 1920x1080-ba. De az elden ringben lehet, hogy még lejjebb kell vinnem a felbontást.

Intel Core I5 2300

9gb ddr3 ram

XIGMATEK GO GREEN Series PSU 80Plus 500W

2022. jún. 29. 13:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ez egy tök jó teszt és friss, csak ebből nem tudjuk meg hogyan viszonyul a teljesítménye egy friss driveres GTX960-hoz. Ezt így komolyan vehetjük? :D

Ha nem te linkelted bocsi, az anoním felhasználók egyformák :D

2022. jún. 30. 19:59
 12/17 anonim ***** válasza:
Keresel egy 960 át mellé, találsz a csatornáján. Nem olyan nehéz, hidd el
2022. júl. 1. 07:35
 13/17 anonim ***** válasza:
És anonim sem vagyok
2022. júl. 1. 07:36
 14/17 anonim ***** válasza:

"Keresel egy 960 át mellé, találsz a csatornáján."

Én állítottam valamit, linkeltem mellé forrást is de ez nem komolyan vehető.

Te állítottál vmit és én ketessek hozzá forrást, ez így komoly. Legközelebb én is így csinálom majd, kösz a tippet. :)

2022. júl. 1. 12:39
 15/17 anonim ***** válasza:

Én mit állítottam? Hogy gyorsult a 460. Azért ne gondold már, hogy nekem ez fontos, az elég szégyen rád nézve alapból, hogy nem tudtad, hogy az rx-ek gyorsultak... :)

[link]

Nesze

2022. júl. 1. 14:37
 16/17 anonim ***** válasza:

" Azért ne gondold már, hogy nekem ez fontos, az elég szégyen rád nézve alapból, hogy nem tudtad, hogy az rx-ek gyorsultak... :)"

Mivel RX-em van nekem is, lehet hallottam ám róla. Elég közismert tény, hogy a driverekkel gyorsultak az RX-ek, de főleg a combosabbak: a Vegák, Radeon VII és az RX5700 pl egész jól "öregedett". Na de az új korában is lófsz Rx460 gyorsult 25%-ot? Mert néhány tesztben ennyit kapott a GTX960-tól anno. Nyilván az Nvidia semmit nem változtatott a driveren azóta. Mondom RX480-am van :)

Szép a második linkelt teszt, de amit nem tudunk meg belőle: ugyanaz e a hardver és szoftverkörnyezet? A processzort és a RAMot látjuk, de ha megnézed a GTA-t nem a benchmark futott le, hanem mindkét alkalommal más scene.. Összehasonlítható?

Jobban teljesít a két linkelt tesztben a 4GB-os RX460, mint a !!2GB-os!! GTX960? Háát, ha elfogadjuk a két linkedet valid tesztnek akkor nem, pedig a teszteknél azért látszik egy-kettőnél hogy az RX460 VRAM használata az jócskán több, mint amennyi a GTX960-on volt :D

Akkor most a te tesztjeid alapján kimondhatjuk, hogy hiába "öregedett" jobban az RX460, mint a GTX960 még így sem tudja lenyomni a 4GB-os RX460 a 2GB-os GTX960-at? Akkor most hova jutottunk? A #5-ben ezt írtam:

"A kérdező annak tudatában szeretne RX460-at venni, hogy az 5%-kal kisebb teljesítményű, mint a GTX960 ami nem igaz, az RX460 jóval gyengébb, sok esetben akár 25%-kal kisebb teljesítményt produkál."

Az általan linkelt két teszte pedig ezt elátámasztja, néhány játékban még 2021-ben is megvolt a 25%. Köszi a megerősítést :D

2022. júl. 2. 11:45
 17/17 anonim ***** válasza:
Én annyit mondtam, hogy ne 5 éves teszteket nézegess, egy szóval nem mondtam, hogy gyorsabb a 460. Egyébként az nvidiák nem igazán gyorsultak. 970em anno simán lenyomott egy 570-et, ma már nem teljesen.
2022. júl. 2. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!