Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A videókártya megy tönkre,...

A videókártya megy tönkre, vagy a monitornak lehet baja?

Figyelt kérdés
RTX 3070 gaming OC Videókártyám van, Metro Last Light Redux-szal játék közben 1-2 alkalommal a kártya elérte a 92-93 C°-ot is, azóta ha elindítom azt a játékot, elkezd úgy rezonálni a kép, mintha oldalirányba elszaladnának a pixelek, homályosnak tűnnek a szövegek. Ezt viszont semmi másnál nem tapasztalom(a melegedést sem), se játéknál se programnál, de ha kilépek a játékból a kép akkor is olyan marad pár percre. A kártyának lehet baja, a monitornak, vagy esetleg az átalakítónak (vga-hdmi). A kártya másfél éves, a játék is eredeti.

2022. jún. 16. 20:41
 1/9 A kérdező kommentje:
Még egy észrevétel, ezt sem igazán értem. Böngészéskor ha megnyitom a Netflix-et, ugyanúgy azonnal elkezd szétcsúszni a kép, de csak és kizárólag annál az oldalnál, ahogy bezárom visszaáll a kép is. Ez lehet valamiféle vírus is?!?
2022. jún. 16. 20:42
 2/9 anonim ***** válasza:
66%

A videókártya valószínüleg hibás, de próbálj frissebb drivert, hátha csak az a gond:

[link]

2022. jún. 16. 21:57
 3/9 anonim ***** válasza:
60%

Ez Gigabyte féle kártya? Mert ott valami nagyon nincs rendben a hűtéssel.

Ugyanilyet használok Metro Exodus alatt ami a legjobban fel tudja melegíteni 73 volt a legtöbb amit mértem, amúgy inkább 68-70 környékén jár.

Egy venti fújja rá mindössze oldalról a levegőt, ennyi szellőzése van a házban.

Bár érdekes, hogy nálad más nem melegíti fel ennyi.

Dobj fel egy Unigine Superposition-t, futtasd le párszor Extreme módban, nézd meg ott mennyire melegszik, nekem ez szintén 72-73 környékre tudja feltolni.

Ha ezzel terhelve nincs gond, akkor valami szoftveres elsz, talán olyan szinten hogy valamiért rosszul érzékeli Metro alatt a hőmérsékletet is.

2022. jún. 16. 22:19
 4/9 A kérdező kommentje:
A hdmi-vga átalakító lett a ludas végül, de köszönöm a tippeket.
2022. jún. 17. 11:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Fura, ilyesmiről sem hallottam hogy ettől melegedhet. :O
2022. jún. 17. 18:46
 6/9 A kérdező kommentje:
Én se, de kicseréltem és most minden jó. :D Lehet, hogy simán csak most ment tönkre.
2022. jún. 18. 06:10
 7/9 A kérdező kommentje:
Melegedés oka meg az lehetett hogy a gyári beállítással 60 fokig el se indult a hűtés, azt átállítottam 40-re most azzal sincs gond. 60 fokig már el se megy.
2022. jún. 18. 06:13
 8/9 anonim ***** válasza:
Gyári állapotban van nekem is így melegszik a fentebbi értékekig. A széteső képet így megértem, csak ez, hogy ennyire fel tudott melegedni a kártya ez benn az érdekes, hogy mi lehet a technikai összefüggés, emrt v mi biztosan van.
2022. jún. 18. 06:38
 9/9 A kérdező kommentje:
Ismerősöm szerint túl tud melegedni az átalakító is , mivel rettentő sok számítást végez el pillanatok alatt, a gépház a meleget meg hátul fújja kifelé. Elképzelhető hogy megszakadhatott valami magában az átalakítóban, de ehhez én már nem értek úgyhogy csak bólogattam :D.
2022. jún. 19. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!