Gigabyte nVidia GeForce GTX 1060 3GB GDDR5 miért nem ad jelet a monitornak?
Adott a következő konfiguráció:
- alaplap: ASRock AB350M HDV R4.0 (legfrissebb BIOS, elvileg kompatibilis a videokártyával)
- processzor: AMD Ryzen 3 1200 (elég gyenge, de elvileg ez nem befolyásolja a videokártya indulását)
- monitor: Samsung SyncMaster 206BW (2006 környéki dual-sign monitor, DVI-D és VGA csatlakozóval)
- tápegység: FSP 600W Hyper 600 (haverral erre kezdtünk el leginkább gyanakodni)
Válaszokat köszönöm!
Igen, minden ventillátor pörög, csatlakozásokat átnéztem, minden rendben volt.
Még annyi, hogy haveromtól vettem, láttam, hogy játszik vele, szóval tudom mit vettem.
A monitor se mai gyerek.
Gondolom DVI kábellel használnád, meg másik videokártyával (DVI-vel) ad képet, illetve a videokártya 6-tüskés tápcsatlakozója is be van dugva.
DVI-D kábeled biztos jó?
Lehet kontaktos az érintkezés?
Ha esetleg van rá mód kipróbálni másik gépben/vissza vinni haverodhoz, hogy ott még mindig működik-e?
#3: Picit félre lett értve vagy nem tudom. A DVI-D csatlakozó a videokártyába ment, a VGA meg az alaplapiba.
#4: Egy nem olyan régi videokártyával még simán jó volt a DVI-csatlakozó.
VGA-t dugtál az alaplapba?
Akkor ne csodálkozz hogy nem megy, húzd ki de nagyon gyorsan, a monitorból is, és akkor jó kell legyen.
Ellenőrizd, hogy a legfrissebb driver van-e rajta Geforce Experiencen keresztül,
utána nézd meg hogy a windows felismeri-e eszközkezelőben.
Ha a videókártya adná a jelet a monitornak, akkor alaplapba ne dugd be
Próbáld több monitor kábellel is, ha van akkor hdmi vagy displayporttal
Nézd meg a monitoron melyik forrásból veszi a jelet
Már mindent átkutattam hardveresen.
A driver-t eleve nem is tudtam telepíteni, mert elvileg valamivel nem kompatibilis.
Mivel egyszerűen semmit se látok, (csak villog a monitor kapcsolója) így még a feladatkezelőben se tudom megnézni, mi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!