Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes megvárni a windows...

Érdemes megvárni a windows 12-13at? Egyenlőre nem látom hogy a 11 nyújtana bármi újat i

Figyelt kérdés
2022. jún. 16. 08:38
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

#8 "Aha, és feltételezem, hogy megvetted a Vegas-t, hiszen olyan pénzeket keresel a videóiddal, hogy nem gond kifizetni a Licencdíjat"

humblebundle leárazáson ha jól emlékszem volt vegas pro 16 20-30 usd-ért és a humblebundle teljesen legális ha erről érdeklődsz

2022. jún. 16. 10:21
 12/20 anonim ***** válasza:
62%

1. Sosem mondta a Microsoft, hogy a Windows 10 lesz az utolsó Windows.

2. A Windows 11 ingyenes azoknak, akik már rendelkeznek Windows 10 licensszel. De egyébként ha van Windows 7 vagy 8 licenszed (akár OEM, akár retail), azzal is tökéletesen be lehet aktiválni.

2022. jún. 16. 10:25
 13/20 A kérdező kommentje:
2022. jún. 16. 10:32
 14/20 anonim ***** válasza:
44%

Na bumm, az akkori fejlesztési vezető azt mondta…gondolom azért, hogy az emberek ne várjanak a 2-3 évvel később megjelenő Windows 11-re, hanem azonnal frissítsenek.

2022. jún. 16. 10:57
 15/20 anonim ***** válasza:
39%

"Linux kilőve mert játszok is"

Én is. Retró cuccokkal is, meg kurrens játékokkal is.

Retró dolgok futtatásában jócskán jobb és stabilabb, mint a Windows.

Gog.com-on a játékok nagy részének van natív Linux portja, a többinek meg a döntő többsége fut Wine alatt.

Steamen szintén, kb. a játékok harmadának van natív Linux portja, a maradéknak meg több, mint fele Protonnal simán megy.

Ja, és a Steamnek van natív kliense, külső fejlesztésű, de a Gog-nak is, illetve ott nem is létszükséglet maga a kliens.

A többit nem próbáltam, de internetes források alapján az Origin simán fut Lutrisszal.

A Ubisoft Connectre szintén azt írják, hogy megy.

A Rockstarra azt írják, hogy a régebbi verzió simán megy.

Emellett én személy szerint használom a Stadiát, ami mivel streaming szolgáltatás, igazából csak egy Chrome kell hozzá. A Geforce Now-hoz szintén, aminek ráadásul még van free konstrukciója is.

"Mindenem eredeti"

Oké, ne legyünk rosszmájúak, nincs kizárva, hogy kivételesen valaki meg is vette ezeket. :-) De tapasztalat, hogy az erre sóvárgó felhasználók 99%-ának ez eszébe sem jutna.

"Ezek semmire nem elegek"

Nem, a frászt nem.

Persze, nem filmstúdió szintű szoftver... de tapasztalataim alapján a Sony Vegast ~95%-ban arra szokták használni, amit én OpenShotban is lazán megcsinálok. Csak utóbbi tök ingyenes, előbbi meg nem.

De amúgy már megszoktam, hogy amikor a Linux-kérdés előjön, hirtelen mindenki professzinális multimédiás tartalomkészítő lesz. A valóságban meg százból talán egy ember van átlagosan, aki esetleg az alapvető "összedobálom a fájlokat egymás után" szintnél komolyabbat képes alkotni.

#12 "Sosem mondta a Microsoft, hogy a Windows 10 lesz az utolsó Windows."

Érdekes, mióta a Win11 megjelent, azóta "sosem mondta". Előtte meg érdekes módon senki nem ellenkezett ezen állítás ellen.

Igen, tudom, félhivatalos kommunikáció volt csak, az egyik fejlesztő hintette el. Ez is olyan gyáva Microsoftos fogás volt, elmondatták az egyik alkalmazottal, aztán ha már kellemetlen, akkor rá lehet fogni, hogy "ezt nem mi mondtuk". Jah. De nem is tiltakoztak ellene. ;-)

Megszoktuk már ezt tőlük. Kicsit olyan ez, mint a Win11 "kiszivárogtatása" volt. "Véletlenül" közkézre került a majdnem végleges verzió. Aminek ha negatív(abb) lett volna a fogadtatása, már jött is volna a hivatalos bejelentés, hogy ez csak egy korai teszt-verzió, a kész termék teljesen más lesz.

Ezek húsz fillérért a saját anyjukat is eladnák.

Összegezve: én 5 éve használok Linuxot, és köszönöm, tökéletesen megvagyok.

De az sincs megtiltva, hogy dual bootot használj.

Egy biztos: szánalams az a vergődés, amit sokan művelnek, hogy így rossz a Windows, úgy rossz a Windows, dühöngnek, idegbajt kapnak tőle, de ha szóba kerül, hogy esetleg mást használjanak, ne azt, amitől idegrohamot kaptak, egyből ők lesznek a legnagyobb Windows-fanok.

Akkor miről beszélünk?

2022. jún. 16. 11:14
 16/20 A kérdező kommentje:

"A Rockstarra azt írják, hogy a régebbi verzió simán megy."

Hát én ezzel nem akarok szenvedni csak feltelepitem és kész meg a megvett játékaim ezeken a launchereken vannak és ha nem tudom feltelepiteni akkor nem férük hozzájuk.

Illetve nem én szidtam a windowst, nekem semmi bajom nincs a windowsal sőt nagyon szeretem.

"Oké, ne legyünk rosszmájúak, nincs kizárva, hogy kivételesen valaki meg is vette ezeket. :-) De tapasztalat, hogy az erre sóvárgó felhasználók 99%-ának ez eszébe sem jutna."

Hát igen vannak ilyenek megveszik a gépet vagy laptopot nagy drágán aztán ráraknak valami virusos kalóz szemetet meg rá a kalóz pistike programokat aztán panaszkodnak hogy minden hibás meg nem indul el meg hibaüzeneteket dobál....

Én mindent megveszek , rengeteg eredeti játékom van és ez bővült az utóbbi időben.

2022. jún. 16. 11:21
 17/20 anonim ***** válasza:
52%

Mindenképp várd ki a windows 13-at.

Addig meg maradj linuxon.

2022. jún. 16. 11:51
 18/20 anonim ***** válasza:
42%
A Windows 11 az gyakorlatilag egy Windows 10. Ingyen fel lehet rá frissíteni. Igazából lehetne a neve ugyanúgy Windows 10 22Hx is, csak kapott egy más nevet.
2022. jún. 16. 12:41
 19/20 Shaddark ***** válasza:
37%

"1. Sosem mondta a Microsoft, hogy a Windows 10 lesz az utolsó Windows."

Dehogynem.

Többek közt pl. Jerry Nixon vezető fejlesztő is lenyilatkozta anno a cég nevében.

[link]

2022. jún. 16. 13:08
 20/20 Shaddark ***** válasza:
78%
A W10 tejesen jó még mindenre, én nem tudok olyan opcióról a W11-ben ami miatt érdemes lenne átállni.
2022. jún. 16. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!