Pc guruk segitenétek?
Figyelt kérdés
Szóval van 2 egyforma Gigabyte alaplap és mindkettőbe 4gb ram,de az egyik csak 2.99gb ismeri fel használhatónak,mig a másik 3.24gb-nak ez hogyan lehet? A procik befolyásolnák a memoriát? esetleg bios beálitás?
2022. jún. 12. 19:52
11/12 anonim válasza:
32 bites os-nél már tudod, úgyhogy elég egy 64 bites PE-vel tesztelned. [link]
12/12 anonim válasza:
32 biten én még olyan gépet nem láttam, ami 3,5-nél többet látott volna. (És nem azért, ert az integrált videokártya lecsippentette volna.) De láttam olyan, ami csak hármat látott, és olyat is, ami kb. 2,1-et. A 32 bites memóriakezelés már csak ilyen. Ha utána akarsz olvasni, 3,5GB barrier néven sok (angol) anyagot találhatsz róla.
64 biten más a memóriakezelés, nincs ez a 3,5 GB-os "akadály", így alsó hangon is fél GB-ot nyersz rajta. Igaz, némileg nagyobb a memóriaigénye, de még így is jobban jössz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!