Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pc guruk segitenétek?

Pc guruk segitenétek?

Figyelt kérdés

Szóval van 2 egyforma Gigabyte alaplap és mindkettőbe 4gb ram,de az egyik csak 2.99gb ismeri fel használhatónak,mig a másik 3.24gb-nak ez hogyan lehet? A procik befolyásolnák a memoriát? esetleg bios beálitás?

[link]

[link]

2022. jún. 12. 19:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%

Hát igen, Windowson a 32 bit már jó ideje szívás. Hiába létezik már jó ideje PAE, a MS azt soha nem tudta normálisan kihasználni.

Az eltérést pedig sok minden okozhatja. Akár BIOS beálíltások is, de akár az eltérő bővítőkártyák is.

2022. jún. 12. 19:59
 2/12 anonim ***** válasza:
82%

0.25 GB a különbség.

bios beállítások, igp dedikált ram eltérése stb.

De 4 GB-ra már illene 64 bites OS.

2022. jún. 12. 20:08
 3/12 anonim ***** válasza:
14%

Nekem az ilyen problémákat, az szokta okozni régebben, hogy a virtuális memóriát nem állítottam be magasabb értékre, a Windows pedig, az alsó tartományba volt, ami a minimum. Szóval:

[link] A lépések a képen levő eredmény eléréséhez:

Jobb klikk a számítógép-re, tulajdonságok, speciális beállítások, teljesítmény - beállítások, speciális, majd ott lesz a módosítás gomb, és állítsd át, mondjuk, hmm, 4 gb ramod van, azt mondom próbáld meg 8gb-ra állítani a virtuális memóriát.

(Fontos, a "Beállítás" gomb-ra rá kell nyomni, különben nem menti el)

2022. jún. 12. 20:10
 4/12 anonim ***** válasza:

IGP és/vagy eltérő bios beállítás(ok) - ezek indokolhatják.

Ahogy javasolták már, érdemes lenne egy 64 bites rendszert feltenni.

#2-esnek +1, kb ugyanazokat tudom én is mondani.

2022. jún. 12. 21:49
 5/12 anonim ***** válasza:
#3 Kedves 4-es rendszerfolyamat apostola, hadd világosítsalak fel ama elhanyagolható tényről, hogy a virtuális memória nagysága nulla ráhatással van az elérhető fizikai memória mennyiségére.
2022. jún. 12. 22:27
 6/12 anonim ***** válasza:
55%
Köszönöm a felvilágosítást 5-ös, úgy viszont, ez néhány esetben, megoldotta a problémát, feltéve ha köze van hozzá itt, ennél a kérdésnél, tehát, a válaszom egy tipp, ami vagy megoldja, vagy nem, ha nem, akkor kitalálunk valami mást. :)
2022. jún. 12. 22:29
 7/12 A kérdező kommentje:
Hiába teszek fel 64 bites op rendszert ha csak 2.99gb-ot tud használni.
2022. jún. 13. 12:14
 8/12 anonim ***** válasza:
64bitnél nem nyelne el egy csomót a ramból a különféle hardverelemek.
2022. jún. 13. 12:23
 9/12 MGéza ***** válasza:
Fixen le van foglalva valamennyi a rendszernek, plusz ha nincs videokártya akkor az integrált is kap belőle, BIOS beállításokat nézd át, integrated videocard vram beállítása legyen "dynamic" opción.
2022. jún. 13. 15:53
 10/12 anonim ***** válasza:
Amikor 4GB ramos gépem volt akkor simán leteszteltem magamnak hogy 32 vagy 64 bites win közt mennyi a különbség. Letöltöttem netről 32 és 64 bites Win-PE live rendszert, kiírtam pendrivera és hol ezzel hol azzal bootoltam és néztem melyik mennyi használható RAMot lát. A 64-es fél GB-al többet látott! (~3 vs 3,6). Teszteld le te is.
2022. jún. 13. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!