Pc guruk segitenétek?
Szóval van 2 egyforma Gigabyte alaplap és mindkettőbe 4gb ram,de az egyik csak 2.99gb ismeri fel használhatónak,mig a másik 3.24gb-nak ez hogyan lehet? A procik befolyásolnák a memoriát? esetleg bios beálitás?
Hát igen, Windowson a 32 bit már jó ideje szívás. Hiába létezik már jó ideje PAE, a MS azt soha nem tudta normálisan kihasználni.
Az eltérést pedig sok minden okozhatja. Akár BIOS beálíltások is, de akár az eltérő bővítőkártyák is.
0.25 GB a különbség.
bios beállítások, igp dedikált ram eltérése stb.
De 4 GB-ra már illene 64 bites OS.
Nekem az ilyen problémákat, az szokta okozni régebben, hogy a virtuális memóriát nem állítottam be magasabb értékre, a Windows pedig, az alsó tartományba volt, ami a minimum. Szóval:
[link] A lépések a képen levő eredmény eléréséhez:
Jobb klikk a számítógép-re, tulajdonságok, speciális beállítások, teljesítmény - beállítások, speciális, majd ott lesz a módosítás gomb, és állítsd át, mondjuk, hmm, 4 gb ramod van, azt mondom próbáld meg 8gb-ra állítani a virtuális memóriát.
(Fontos, a "Beállítás" gomb-ra rá kell nyomni, különben nem menti el)
IGP és/vagy eltérő bios beállítás(ok) - ezek indokolhatják.
Ahogy javasolták már, érdemes lenne egy 64 bites rendszert feltenni.
#2-esnek +1, kb ugyanazokat tudom én is mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!