Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videokártyába megéri befektetn...

Videokártyába megéri befektetni most hogy lementek az árak?

Figyelt kérdés

Ahogy nézem sokkal olcsóbbak mint fél vagy egy évvel ezelőtt. Én most vettem 160-ért egy RX6600-ast 3 év garival és arra gondoltam, hogy veszek mégegyet, mert ha az árak ismét elszabadulnának, akkor használtan még így is ugyanannyiért (vagy akár picit drágábban) el lehetne adni. Az is szempont nekem, hogyha az egyik meghalna akkor ott a másik és nem kell újra drágán venni.

Vagy ez fals ötlet szerintetek?

2022. jún. 5. 11:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Sokat nem nyersz/nem buksz egy darab kártyával tehát teljesen mindegy,nem fog változtatni az anyagi helyzeteden.
2022. jún. 5. 12:05
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem is nyerészkedésre gondoltam hanem "bebiztosításra". Most nézem árukeresőn a fenti kártya árelőzményeit és tavaly decemberben még 270 volt a minimum ára a kártyának most meg 160. Feltételezem, hogy az nVidia kártyákra is igaz ez.

Egészen döbbenetes különbség és tartok attól, hogy később megint változhatnak negatív irányba a videokártya árak.

[link]

2022. jún. 5. 12:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, most vegyél egy tucatnyi darab videokártyát aztán majd egy évtized múlva eladod őket remélhetőleg busás haszonnal. 😆
2022. jún. 5. 12:38
 4/6 A kérdező kommentje:
#3: Arra gondoltam, ha tönkremenne az egyik és ezért másikat kellene venni (jó drágán).
2022. jún. 5. 12:45
 5/6 anonim ***** válasza:

3 év alatt kijön 3 generáció. A tied elavult lesz.

Ha tönkremegy, akkor gariztatod.

Szerintem ezért fölösleges ennyi pénzt kiadni.

Persze, ha eleve számítasz a tönkremenetelére, mert tudod, hogy ahogy használni fogod, abba belepusztulhat és esetleg nem is garizható, akkor vegyél.

De egyáltalán nem biztos, hogy az új kártya jó lesz. A mai gyártási minőség sok kívánnivalót hagy maga után.

Ráadásul a nem használt kártya garancia ideje ugyanúgy ketyeg, mint a használté.

Én biztos, hogy bedobnám a gépbe második kártyának, mint, hogy a polcon porosodjon.

2022. jún. 5. 21:20
 6/6 A kérdező kommentje:

Igazad van. Akkor tényleg nincs értelme "bebiztosítani magam".

Húzni amúgy nem fogom, tönkremenni pedig remélem nem fog vagy ha igen, készséges lesz a garanciáztatás (firstshop).

2022. jún. 5. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!