Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HDD hogy mehet így tönkre?

HDD hogy mehet így tönkre?

Figyelt kérdés

Előzmény

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..

Szóval ugye VGA led égett a régi lapon... 3 VGA-val próbálva is ugyanaz, hát gondoltam a lap a hibás, ma megjött a csere lap. Z590 Aorus Ultra, ezen van ugye kétkarakteres kijelző. Összeraktam A2 kódnál megállt mindig, post képernyő látszott, de BIOS-ba sem tudtam belépni.

A2 elvileg a háttértárakkal nem tud mit kezdeni.

Oké, 2 M2 SSD van benn, gondoltam először azokat hagyjuk. Van még egy 1,5TB-os és egy 1TB-os HDD meg egy ODD.

1,5TB-ost lehúzva ugyanaz a helyzet, lehúztam az 1TB-ost, erre elindult...

Magam sem értem. Visszatéve meg ugyanaz a hibajelenség.

Próbáltam több SATA portban illetve még a tápkábellel si variálltam, de alapból is lehetett érezni a HDD-n hogy pörög a motorja stb.

Furcsa angyon.

2022. jún. 3. 20:05
 1/6 anonim ***** válasza:
22%

Ő..

Lehet banális lesz amit írok, de nem lehet jumperelni a háttértárolókat?

Nem az a probléma, hogy mindkettő Master vagy mindkettő Slave?

2022. jún. 3. 20:32
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Van még a Cable select opció is amikor (auto), de az mégrosszabb mintha te választanád ki, hogy akkor most fiú legyen vagy lány...
2022. jún. 3. 20:33
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Vagy még egy tippem van.

Gyenge a tápegység ampere, nem tudja meghajtani az összes eszközt..

2022. jún. 3. 20:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Satánál nincs ilyen. Az enyém tegnap pusztult el de úgy, hogy mintha ott se lenne. Fel se pörög és az alaplap szerint üres a port amibe dugva van, hibakód sincs. Szóval tudnak ezek hullani.
2022. jún. 3. 20:36
 5/6 A kérdező kommentje:

Sata lemez volt, a poén az egészben hogy alapvetően nem is használtam semmire, jó ideje leformázva, üresen volt csak, nem akartam kivenni gépből, gondoltam amolyan szükség esetére jó lesz.

Aztán egyik este leállítottam a gépet, másnap meg már nem lehetett bekapcsolni, ahogy a linkelt kérdésemben írom.

2022. jún. 3. 20:46
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is megesett azóta csak SSD-t veszek, és folyamatosan cserélem le a régi hdd-ket is ssd-re. Egyszerűen ez a mozgó alkatrészes valami nem illik a 21-dik századba, egy állandóan leselkedő hibaforrás.
2022. jún. 4. 02:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!