Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy mehet tönkre egy alaplap?

Lex01 kérdése:

Hogy mehet tönkre egy alaplap?

Figyelt kérdés
Tegnap eladtam egy alaplapot amit egy tökéletesen működő gépből vettem ki. Ma felhívott a srác, hogy nem tudja működésre bírni. Ötletek?

2021. okt. 9. 19:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Rossz a tápja, procija, ram, elrontotta a beszerelést, stb. stb. Egyébként ki tud(nak) száradni rajta az elektrolitkondenzátor(ok), akkor sem indul.

Kap valami hibajelet, amin el lehet indulni?

Ha látta működés közben és ő szerelte be, akkor nem lehet panasza, ha neked van vaj a füled mögött, akkor vedd vissza, de nézd át nagyon, nincs-e rajta sérülés.

2021. okt. 9. 19:54
 2/9 A kérdező kommentje:
Ha vaj lenne a fülem mögött nem írok be ide. 1 nap alatt csak nem száradt ki semmi. Hogy lehet elrontani egy beszerelést? Én is elbasztam pár dolgot még 10 éve mikor azt se tudtam mivan de nem ment tönkre semmi.
2021. okt. 9. 20:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Tipikus hibák:

1. Nem kompatibilis processzor van benne. Ha egy későbbi BIOS kezdett el támogatni egy procit, de az alaplapon régebbi van, akkor se kép se hang.

2. Olyan procit tett be amin nincs integrált GPU, és nincs bent dedikált videókártya sem. Szívtam ezzel rendesen.

3. Egymással nem kompatibilis RAM modulok vannak bent. Bár ez régen, az SDRAM, DDR1 korszakban volt a leggyakoribb, ma is azért előfordul, hogy nem jutnak közös nevezőre a paramétereket illetően különböző modulok, akkor nem indul a gép.

4. Az M.2 slot gyakran osztozkodik erőforrásokon. Ha NVMe SSD van benne és az alsó slotba tette a videókártyát, ne csodálkozzon, hogy nem indul el, mert mindkét eszköz azonos buszt akar használni, amit nem lehet.

2021. okt. 9. 20:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem beszólni akartam. Pl, zárlatot csinált a házzal, vagy elektrosztatikusan fel volt töltődve. A kiszáradás miatti nem indulás meg pont ilyen, este megy, reggel meg már nem. De nem lehet tudni, ha nem mondd semmit. Processzort támogatja az alaplap, minden kompatibilis, BIOS-t resetelte? Így ez csak találgatás.
2021. okt. 9. 20:15
 5/9 A kérdező kommentje:
Procival együtt adtam el, nálam évekig rendben ment. Azt mondja nem csinál semmit a lap, már mindent próbált. De gyanús volt az egész mert hamar beletörődött, hogy nem fogom visszavenni.
2021. okt. 9. 22:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Lehet csak ki akart sajtolni belőled egy kis pénzt mondván hogy hibás lapot úgy se kérsz vissza, sajnos vannak ilyen emberek ezt a lehetőséget sem lehet kizárni.
2021. okt. 10. 01:24
 7/9 A kérdező kommentje:
Igazad lehet mert azóta sem kezdeményezett még értékelést sem a hardveraprón, totál felszívódott. Nekem ilyen nem volt még soha a hardveraprós pályafutásom során, értetlenül állok a dolgok előtt.
2021. okt. 10. 18:48
 8/9 anonim ***** válasza:
én a multkor kavarodtam be.... azt hittem hogy a 3, 4 gen kompatibilis (a 2, 3 az) beleraktam a 4770-et a 3220 helyére..... khm olyat robbant mint a k*rvaélet :D
2022. jún. 5. 11:13
 9/9 A kérdező kommentje:
Kajak felrobbant mert másik procit tettél bele? Az úgy meleg
2022. jún. 5. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!