Webshopból rendelt videokártyát vissza lehet küldeni, hogy másikat vegyek helyette?
Végre tudtam kedvezményesebb áron (~175 -> 160) venni egy régóta áhított RX 6600-as kártyát. Igaz, csak Powercolor márkájút tudtam venni a firstshop-ból és az Asus sokkal jobb lett volna, mert minőségibb márka.
Viszont Murphy törvénye ismét lesújtott hiszen miután átvettem, láttam, hogy az Asus kártya is ugyanannyira le lett akciózva ugyanabban a webshopban. Még ki sem csomagoltam a kártyát de már szívom a fogam amiért nem vártam a vásárlással (persze honnan is tudhattam volna, hogy annak is leviszik az árát).
Kérdésem: meglehet valahogy oldani, hogy visszaküljem a Powercolort és Asust küldjenek helyette (mostani kedvezményes áron) vagy ez naiv vágyálom?
IV. Fogyasztói elállási jog
4.1. Elállási jog
Ha az Ügyfél fogyasztónak minősül, megilleti az elállás joga a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014.. (II. 26.) Korm. rendelet 20. § értelmében. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.
Az elállási/felmondási határidő a termék(ek) átvételétől számított 14 naptári nap. A határidő elmulasztása jogvesztő.
Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például személyesen, postán vagy elektronikus úton küldött levél által) az alábbi címre:1141 Budapest, Vezér utca 83/B vagy info@firstcomputer.hu. Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is. Elállási-nyilatkozat
Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.
Az elállási szándék érvényesítésére személyesen NINCS lehetőség. Elállásra szánt terméket/termékeket kizárólag posta/futárszolgálat által feladott csomagként tudjuk fogadni.
Személyesen érkező termékeket, csomagokat nem áll módunkban átvenni! A csomagokat az alábbi címre várjuk: First Computer Kft. 1141 Budapest, Vezér utca 83/B
A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet:
értelmében
"Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót a [14 napon belül] belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg."
ezt a Firstshop is lehetővé teszi:
Hogy megéri-e, nem tudom, nem vagyok túlontúl márkahű.
Gondolom akkor az a leglogikusabb lépés, ha most megveszem az Asust a mostani nyomott áron és majd pár nap múlva meg visszaküldöm a Powercolort (amit megvettem). Mert lehet mire visszatéritik az árát addigra megint felmegy az Asus ára 180-190-re és két szék közé esek.
Feltételezem, a jövőben ennél nem igen megy lejjebb az áruk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!